Şarj edilmeden 28 bin yıl çalışan pil tanıtıldı! Telefon şarjı 9 yıl bitmeyecek
Amerika Birleşik Devletleri’nde bir batarya şirketi, elmas ve nükleer atıklardan oluşan ve şarj edilmeden 28 bin yıla kadar dayanabilen pili tanıttı.
ABONE OLCalifornia merkezli Nano Diamond Battery (NDB), elmas ve nükleer atıkları kullanarak hiç bitmeyecek pil üretti.
GÜCÜNÜ ATIKLARDAN ALACAK
Hiç şarj edilmeden 28 bin yıla kadar dayanabilen batarya, uzay araştırmaları için umut olacak. Elmas pilin gücünü nükleer atıklardan, özellikle de geri dönüştürülen radyoaktif izotoplardan alacağı bildirdi.
İzotoplar tarafından yayılan enerjiyi emmek için batarya, panelli nano-elmas katmanlarıyla çevrelenecek.
YENİDEN ŞARJA GEREK KALMAYACAK
İzotopların genellikle binlerce yıl süren ömürleri olması ve elmasların da mükemmel ısı iletkenleri olması sebebiyle, pil yeniden şarj edilmeye gerek kalmadan enerji yaymaya devam edecek.
NDB'nin kurucusu Dr. Nima Golsharifi, pilin yüzlerce yıl kullanılabilmesinin yanısıra, nükleer atığı iyi bir şeye dönüştürmek gibi bir fayda sağlayacağını belirtti.
CEP TELEFONU ŞARJI 9 YIL BİTMEYECEK
Golsharifi, aynı zamanda cep telefonlarında ve diğer elektronik eşyalarda 9 yıl kullanılabilecek bir elmas pil geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.
Bu pilin de 2023'te kullanılabilir hale gelebileceğini öne sürdü.
Pilin maliyeti merak edilirken, sentetik elmas ve nükleer atık kullanımı pek de ucuz olmayacağını gösteriyor.
-
Murat 3 yıl önce Şikayet EtÇok pahalı olur bence aldığına değmez her akşam şarjını yap kullanBeğen
-
ccey 3 yıl önce Şikayet EtNükleer santralleri çevre çığırtkanlığı ile durdurulmasını isteyenler ne diyecekler buna acaba, ABD yapmış çevreye zarar vermez diyecekler, enerji çalışmasında yıllarca engel olmak için ne fırıldaklar çevirdiklerini herkes biliyor, Bizim bir an önce bor, toryum ile ilgili çalışmaları bir an önce ve çok hızlı bir şekilde üretime girerek kullanılabilir hale getirilmesi,Beğen Toplam 2 beğeni
-
Sertaç 3 yıl önce Şikayet EtTürkiyedeki nükleer santral inşaatı önemi umarım anlaşılır, sadece santral değildir, ülkemize nükleer teknolojisinin kazandırılması aşamasında katkısı büyük olacaktır, Nükleer teknoloji her sektör için çok önemlidir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Sultan Süleyman 3 yıl önce Şikayet EtTest edilmiştir herhaldeBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ahmet Nuri 3 yıl önce Şikayet EtTerminatörün reaktörünün nasıl olacağı anlaşılmış oldu. o robotun da hiç şarjı bitmiyordu..Beğen Toplam 3 beğeni