Fitch: Rusya'nın kredi notu ABD yaptırımlarına karşı dirençli

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın "BBB" olan kredi notunun son ABD yaptırımlarına karşı dirençli olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2021 21:22 GÜNCELLEME 16.04.2021 21:23 EKONOMİ
Fitch: Rusya'nın kredi notu ABD yaptırımlarına karşı dirençli
Fitch: Rusya'nın kredi notu ABD yaptırımlarına karşı dirençli

Fitch'ten yapılan açıklamada, yaptırımların, kuruluşun Joe Biden yönetiminde ülkeye yönelik yaptırım riskinin yüksek kalacağı görüşüyle tutarlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Rusya'nın "BBB" olan kredi notu ile "durağan" kredi notu görünümünün son ABD yaptırımlarına karşı dirençli olduğu kaydedildi.

Kuruluşun 5 Şubat'ta yaptığı ülke değerlendirmesinde makroekonomik ve finansal istikrarı zedeleyen ya da borç servisi ödemelerini engelleyen ek yaptırımların uygulanmasının olumsuz bir derecelendirme unsuru olarak belirlendiği anımsatılan açıklamada, "15 Nisan'da alınan tedbirlerin bu etkiyi yaratacağına inanmıyoruz." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, tahvil alımına ilişkin yasağın sadece birincil piyasa faaliyetleri için geçerli olduğuna işaret edilerek, bunun ABD kurumlarının zorunlu satışına neden olmayacağı tespitinde bulunuldu.

Yaptırıma ilişkin kararın ABD hükümetine Rus devlet borçlarına yönelik yaptırımları genişletme yetkisi verdiği vurgulanan açıklamada, yaptırımların hala Rusya'nın kredi notu için önemli bir risk olarak görüldüğü belirtildi.

ABD yönetimi, dün, siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle Amerikan finansal kuruluşlarının Rus devlet tahvili alımlarını yasaklamak da dahil olmak üzere ülke ekonomisini hedef alan bir dizi yaptırım açıklamıştı.

Bu kapsamda, 14 Haziran tarihinden sonra Rusya Merkez Bankası, Rusya Ulusal Varlık Fonu veya Rusya Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen tahviller için ABD finans kuruluşlarının birincil piyasaya katılımının genel olarak yasaklanacağı bildirilmişti.

YORUMLAR 3
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomimiz iyiyken dolar 1.20 tl iken dahi kredi notumuzu yükseltmediler, yarışmada jürinin hepsi siyonistse müslüman adaylar elemeyi geçip ilk 3e girebilirmi? Tüm müslüman ülkeler veya tüm Türk birliği finans banka kredi sistemi ve tam birleşik ekonomik siyasi güç birliği yaparsa bir miktar hatrı sayılır bir güç oluruz gün birlik olma günüdür
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında Japonya'da çok hoplayıp zıplıyordu ama iki bomba ile 100 yıl ABD'ye esir oldular.
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman japaonların nükleer bombası yoktu ama rusların var. yani o iki bomba her iki tarafta da var anlayacağın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR