Pandemide indirim yapan taksiciye "haksız rekabet" cezası

Sinop'ta, pandemi sürecinde indirim uygulayan taksici Ahmet Buluş'a, belediye "haksız rekabet" yaptığı gerekçesiyle 427 TL ceza kesti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2021 13:42 GÜNCELLEME 19.04.2021 14:24 EKONOMİ
Pandemide indirim yapan taksiciye "haksız rekabet" cezası
Pandemide indirim yapan taksiciye "haksız rekabet" cezası

Sinop'ta 1,5 yıldır taksi işleten Ahmet Buluş, pandemi nedeniyle halka destek olmak amacıyla ücretlerde indirim yaptı.

Buluş, şehir içi 15 TL olan taksi ücretini 10 TL'ye, hastane ve otogar mevkiine 30 TL olan ücreti de 25 TL'ye indirdi.

Kampanyasını sosyal medya hesaplarından duyuran Buluş'a, iddiaya göre Sinop Belediyesi "haksız rekabet" yaptığı gerekçesiyle 427 TL para cezası uyguladı. Uygulamanın yanlış olduğunu öne süren Buluş, karara itiraz etti.

"BU YANLIŞIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM"

İndirim duyurusunu yaptıktan sonra belediyenin çağırıp ceza uyguladığını belirten Buluş, "Benden savunma istediklerinde 'Neyin savunmasını istiyorsunuz?' diye sordum. 'İnternetten reklam işi yapıp, şehir içinde 15 TL yerine 10 TL alıyorsun' diye savunmamı istediler.

Pandemiden dolayı Sinop halkına yararım dokunsun diye indirim yaptım. İnternette de açıklama yaptım. Belediye buna istinaden bana 427 TL ceza yazdı. Yanlış olduğunu düşünüyorum. Gelir vergisi mükellefiyim. Belediye bana 'bu işi internetten yapamazsın' diyor. Devlet de bana 'bu işi yapabilirsin' diyor. Burada yanlışlık var ve bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum.

Gerekli hakkımı da mahkemede savunacağım. Belediye yetkililerine ulaşmaya çalıştım, bu yapılanın haksızlık olduğunu söyledim. Bana olumsuz dönüş yaptılar. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • AKP 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim sen pandemiyi bahane ederek kendi cebini düşünmüşsün, zaten insanlar taksiye binemiyor sende tüm şehir içi 10 TL yapinca ,bunun adı firsatçiliktir, ve Haksiz Rekabett degilde ya Ne, Ne yani pandemi var diye herkes kendi kafasina göre kendi mantigina göre , " izin Belgesi almadan bir takim kanunsuz işmi yapsin diyorsun"
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Klasik CHP belediyesi. Halkın yararına olan her şeye karşı , rant olan her şeye taraflar. Bırak kardeşim taksiciyi , zarar ediyorsa kendi bileceği iş ki kesinlikle zarar etmiyordur.
    Cevapla
  • Erbat dinle 3 yıl önce Şikayet Et
    Erbat yorumcu, Bu eleştirenler en azindan kanunlara saygili insanlar, senin gibi kendi adaletini kendi eline almak isteyen cahillerden olmadigi kesin. Türkiye cumhuriyeti kanunlarla yönetiliyor ,kanunlara saygili olmasini senin gibilerde ögrenecek ister istemez.
    Cevapla
  • erbat 3 yıl önce Şikayet Et
    mustafa kardesim bu elestirenlerin hepsi takxici heralde
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    "Oldu gözlerim doldu "
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bi sus sus Sen ne kadar gereksiz ve yavan birisin
    Cevapla
  • Hadi git 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma, Lan
    Cevapla
  • Sussss susssss 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen türkiyeyi eski türkiyemi zannettin lan, Herkes kendi bildigini yapacak, Yok öyle "klasik chp " Veya başka bir siyasi parti ismini vererek yaptigi yanliş dogru gösterme zamani mazide kaldi. Bunun yaptigini ister akp ister chp kim yaparsa yapsin kesinlikle yanliş. Ceza az bile kesilmiş. Herkes kendi yasasini kanunu çikartirsa ne olur halimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR