MASAK, Thodex'in hesaplarına bloke koydu

MASAK, Thodex'in Türkiye'de finansal kuruluşlarda bulunan bütün hesaplarına dün itibarıyla bloke koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2021 17:04 GÜNCELLEME 22.04.2021 17:26 EKONOMİ
MASAK, Thodex'in hesaplarına bloke koydu
MASAK, Thodex'in hesaplarına bloke koydu

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto para şirketi THODEX'in finansal kuruluşlarındaki hesaplarına bloke koydu. MASAK tarafından THODEX ve yöneticisi hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Türkiye’nin en büyük üçüncü kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp yurt dışına çıktı. 20 Nisan’dan bu yana hizmet vermeyen kripto para borsasında 10 milyar dolara yakın bir paranın yer aldığı iddia ediliyor. MASAK Thodex'in Türkiye'de finansal kuruluşlarında bulunan hesaplarına dün itibarıyla bloke koydu.

DEVİR İŞLEMLERİ TAMAMLANANA KADAR 

Thodex’ten yapılan açıklamaya göre bir kuruluşun şirkete yatırım yapmak istemesi nedeniyle tekliflerin değerlendirilme aşamasına geçildiği belirtildi. Açıklamada, devir işlemleri tamamlanana kadar kripto para alım ve satımına yönelik işlemlerin durdurulduğu, devir sürecine kadar ise kullanıcıların bilgilendirileceği, internette yer alan olumsuz haberlere ise itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

400 bin kullanıcıya sahip kripto para borsasının sahibi tüm bu açıklamalardan sonra ise yurt dışına giderken görüntülenmişti. 

YURT DIŞINA ÇIKTIKTAN SONRA İLK AÇIKLAMA

2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, yazılı açıklamasında kaçmadığını söyledi. Özer, "Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim" dedi.

YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Titandan Tosuncuktan akıllanmayan kolay paracılar yine dolandırıldı anlaşılan. Kemal Sunal'ın filminde denildiği gibi bu ülkenin enayisi bitmez arkadaş..
    Cevapla
  • EROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim vatandaşımız çarpılmaktan kurtulamıyor.Bu adamın neyine güvendiniz para yatırdınız.Hiç bir şeyden ders çıkaramıyoruz.Bir ara tombilik hayali davar satarak vatandaşı dolandırıp kaçtı.Binlerce kişi mağdur oldu.Madem yatırı yapacaksınız ülkemizde BORSA var .400 e yakın şirket var.Buralara niye yatırım yapmadınız.
    Cevapla
  • Vatan65 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gece yarısı aniden bi bakan görevden alınıyor,merkez bankası başkanı değişiyor borsadaki paralarımız çöp oldu.Sanal parayı dünya oynuyor düzelme ihtimali var en azından borsa artık güven vermiyor.Cebimizde para bırakmadı !
    Cevapla
  • Ertuğrul Baloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelmek isteyen görüşmeleri yarıda kesip türkiyeye gelir. İkinci bir tosuncuk vakasına şahit oluyoruz.
    Cevapla
  • Sait 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto para piyasasına kısa zaman çok kazanmak isteyen giriyor. İlk başta her şey yolunda güzel güven kazanılır üye sayısı artınca hemen suistimal edilip iş üç kağıda dönüyor. Riski yüksek piyasa resmi legal olmayan ülkemizde yönetmeliği yok. Kaybedenlere banka gibi hazine garantisi de yok. Tosuncuk 2 yi de İsrail yada Avustralya da görürüz corona az olan yere kaçmıştır. Recep ivedik gibi 3 4 gelir gibi düzenleme şart
    Cevapla
  • serkan erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    masak in kafasini yeni calisti
    Cevapla
  • Solotürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke biraz da bizim milletin kafası çalışsa :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR