Son dakika haberi: Bayram tatili kaç gün oldu? Açıklama geldi

Son dakika haberi: Bayram tatili kaç gün olacak sorusu yanıt buldu. Milyonlarca memurun beklediği haber geldi. İşte alınan idari izin kararının detayları.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2021 00:31 GÜNCELLEME 28.04.2021 00:35 EKONOMİ
Son dakika haberi: Bayram tatili kaç gün oldu? Açıklama geldi
Son dakika haberi: Bayram tatili kaç gün oldu? Açıklama geldi

Son dakika haberi: Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber, milyonlarca çalışanın beklediği 'bayram tatili kaç gün oldu' sorusu yanıt buldu. 

Cumhurbaşkanlığına bağlı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Genelge ile tüm kamu çalışanlarının, Ramazan Bayramı haftasında, yani 10 Mayıs Pazartesi, 11 Mayıs Salı günü tam, 12 Mayıs Çarşamba günü ise yarım gün idari izinli sayılmalarına karar verildi. Böylece kamu çalışanları bayramda 9 gün izin yapacak.

2021 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Yapılan açıklamada, iki önemli husus yer aldı:

1- 30 Nisan 2021 tarihi itibariyle hizmetler (sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç) asgari personelle yürütülecek.

2- Yine hizmetlerin asgari personel bulundurularak yürütülmesi kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs 2021 Pazartesi ve 11 Mayıs 2021 Salı günleri tam gün, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü yarım gün idari izinli sayılmaları Cumhurbaşkanlığınca uygun görülmüştür.

Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında tam kapanma dönemine geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmanın geçerli olacağını duyurdu. 

YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    tamaam hoşta bu kısıtlamalarda en çok işçi sıkıntı çekiyor memurun işini işçiye yüklüyorlar madem ki işçi memur işi yapabiliyorsa neden işçiye memur maaşı verilmiyor bu süreçte ?
    Cevapla
  • Sonuç ortada 2 yıl önce Şikayet Et
    Perşembe olmadan sağa sola kaçsınlar diye memurlara yapılan kıyak. Yazık hak etmeden kazanılan haram kazancın hesabının ahirette nasıl verecekler acaba?
    Cevapla
  • Gakkoş 23 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bende memurum [kurum saklı kalsın] bayramın 3. Gününe kadar görevdeyim, genelleme yapıp helal harama karar ver me bence günahımız alıyorsun, ahirette sana döner
    Cevapla
  • Kuper 2 yıl önce Şikayet Et
    Haram helal olduğuna sen mi karar veriyorsun. Sen memur olsan izne gitmeyip iş yerinde mi oturacaksin
    Cevapla
  • umut 2 yıl önce Şikayet Et
    sokağa çıkma yasağı var nereye kaçacaklar sizde yorum yaparken başkasının hakkına devletin hakkına tecavüz ediyorsunuz haram mı helal mi bunada bir fetva veririmisiniz
    Cevapla
  • karaman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne bayramından bahsediyorsunuz, tatil olsa ne olmasa ne
    Cevapla
  • naci 2 yıl önce Şikayet Et
    sokak kısıtlamasından dolayı tatil ziyan olacak haftada yada ayda bir gün izin ver personeline ihtiyaç için.sanki dönüşümlü çalışanlar yakının mı bu kadar tolerans tanıyorsunuz
    Cevapla
  • Adamın Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Maske İle Ağzı ve Burnu Kapatmamanin Sonu Ülkeyi Kapatmak Oldu Nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR