Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ilklere imza atmaya devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık proje alanlarının birer deneyim atölyesi olduğunu açıkladı

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2021 15:19 GÜNCELLEME 28.04.2021 15:19 EKONOMİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ilklere imza atmaya devam ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ilklere imza atmaya devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Gençlerin, Bakanlığın projelerini ziyaret edebileceği, fikir üretebileceği ve aktif olarak katkı sağlayabileceği “Birlikte İleriye” projesi kapsamında ilklere imza atmaya devam ediyor.

“TEORİDEN PRATİĞE, KAMPÜSTEN ŞANTİYEYE”

Karaismailoğlu, “Birlikte İleriye Projemizin amacı 18-25 yaş gurubundaki gençlerle tanışmak. Onların farkındalıklarını arttırıp; ülkemizin yarınları olan projelerimize ortak etmek istiyoruz. Şantiyelerimiz, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimize ve tüm öğrencilerimize her zaman açıktır. Merak ettikleri her şeyi sorup, öğrenebilirler. Şantiyelerimiz gençlerimiz için birer laboratuvar ve deneyim atölyesidir. Öğrencilerimizi işin mutfağına, teoriden pratiğe, kampüsten şantiyeye davet ediyoruz” dedi.

Gençlerle her fırsatta bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, vizyoner projelerine devam ediyor. “Birlikte İleriye” projesiyle, gençlerle uzun soluklu bağ kurulması hedefleniyor. Genç kuşakların yenilikçi görüş ve önerileriyle ilerlemeyi benimseyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kurulacak bu iletişim platformuyla geleceği şekillendirmeyi planlıyor.

“Gençlerle her fırsatta bir araya geliyoruz”

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde gelen öğrenciler yürütülen proje kapsamında Bakan Karaismailoğlu ile birlikte bugüne kadar Çanakkale 1915 Köprüsü’nün kulelerine çıkarak tarihi bir deneyim yaşayan, Türkiye’nin en büyük ve gurur projelerinden Zonguldak Filyos Limanı’nı ziyaret eden, Batman Hasankeyf Köprüsü’nün açılış törenine katılarak bu heyecana ortak olan, Bayburt Kop Tüneli ve Gümüşhane Kürtün Ayrım Kavşağı gibi Anadolu’nun en önemli bağlantı noktalarında şantiye deneyimleri yaşayan öğrenciler, duydukları heyecanı ve mutluluğu ifade ederken, Bakan Karaismailoğlu’na kendilerine bu deneyimleri yaşattıkları için teşekkür ettiler.

Bakan Karaismailoğlu öğrencilerin yaşadığı heyecanı gördükçe bu vatana ve millete hizmet etme şevklerinin arttığını belirterek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerek açılış gerekse şantiye ziyaretleri ve projelere yönelik incelemelerde ülkenin geleceği olan gençlerle sık sık bir araya gelerek bu deneyimleri yaşamaya devam edeceklerini ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, “Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan en önemli konulardan biri olan dijital dönüşüm, ‘Birlikte İleriye’ projesinin ana ekseninde yer alıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, dijitalleşmenin beraberinde getirdiği dönüşüm yolculuğunda genç kuşakların görüş ve önerileriyle ilerleme hedefini benimsiyor. Projenin odağına; dijitalleşme, mobilite ve lojistik ortak değerlerini yerleştiren Bakanlığımız, uzun soluklu bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

“Gençlerimizi ülkemizin yarınları olan projelerimize ortak ediyoruz.”

Proje ile birlikte gençlerle uzun soluklu bir bağ kurduklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Birlikte İleriye Projesi”nin Y ve Z kuşağı gençleri hedeflediğini bildirdi.

Karaismailoğlu, “Projemizin amacı 18-25 yaş gurubundaki ülkemizin geleceği olan gençlerle tanışarak, onları tanıyarak, aynı zamanda farkındalıklarını da arttırarak onları projelerimize ortak ediyoruz. Böylelikle onlarla uzun soluklu ve fayda sağlayacak bir bağ kuruyoruz. Proje kapsamında, tüm çalışmalarımızı ‘Birlikte İleriye’ söylemi altında şekillendiriyoruz. Projemizin ana kanalı ise www.birlikteileriye.com isimli web sitesi olacak” ifadelerine yer verdi.

“Gençlerle birlikte Bakanlığımızın devam eden projelerine ziyaretlere devam edeceğiz.”

Proje kapsamında hayata geçirilen ve geçirilecek olan tüm etkinlikler ve çalışmalar ile genç kuşakların hem birbirleriyle hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yakından tanışmasını ve etkileşim kurmasını sağladıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Birlikte İleriye projesi kapsamında geziler, fikir yarışmaları ve açık data yarışmaları düzenliyoruz. Yapımı devam eden veya yakında açılışı yapılacak olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın projelerine birlikte ziyaretler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bakanlığımıza bağlı bütün şantiyelerimiz, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimize açıktır. Öğrencilerimiz şantiyelerimizi her zaman ziyaret edebilecekleri gibi, merak ettikleri her türlü sorularına da cevap alabilecekler. Şantiyelerimiz gençlerimiz için birer birer laboratuvar ve deneyim atölyesidir. Onları işin mutfağına, yani teoriden pratiğe, kampüsten şantiyeye davet ediyoruz.”

“Gençler aktif olarak projelere katkı sağlayabiliyor”

Projenin en önemli etkinliklerinden birinin de “Fikir Yarışmaları” olacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, yeni projelerin hayata geçirilmesi amacıyla fikir maratonları gerçekleştireceklerini kaydetti.  Karaismailoğlu, “Birlikte İleriye projesinin diğer bir ana etkinliği ise açık data yarışmaları olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından paylaşılacak açık veriler üzerinden iş vakaları genç kuşaklarla birlikte çözülecek. Bu sayede gençler aktif olarak projelere katkı sağlayabilecek” dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR