İsmail Demir duyurdu! M-60 tanklarına yerli sistem

SAVUNMA Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin hareketli tank atışlı testlerine başladığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2021 15:47 GÜNCELLEME 03.05.2021 15:57 EKONOMİ
İsmail Demir duyurdu! M-60 tanklarına yerli sistem
İsmail Demir duyurdu! M-60 tanklarına yerli sistem

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki M60TM tanklarımızın bir yandan modernizasyonunu bir yandan tüm bileşenlerinin millileştirilmesini sağlıyoruz. Böylece dışa bağımlılığı azaltırken, tanklarımızı yüksek performanslı güncel sistemlerle donatıyor ve ömür devri sürelerini uzatıyoruz. Bu kapsamda ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin hareketli tank atışlı testlerine başladık. Hareketli tanktan duran hedeflere atışlar başarıyla gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar yeni tank atış kontrol sistemimizi kalifiye etmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • hik met 2 yıl önce Şikayet Et
    tek firma, tek tank olmaz.
    Cevapla
  • mühendis 2 yıl önce Şikayet Et
    Altay tankını beceriksiz bir firmaya verdiler yıllardır milli tankı bekliyoruz, eskileri güncelleyerek devam ediyoruz. Devlet büyüklerine sesleniyorum; tecrübesi olmayan firmalara ihale vermeyin.
    Cevapla
  • ziya hoja 2 yıl önce Şikayet Et
    adam ne yapsın ne motormu var almanya vermedi mecbur yerli motor üretilene kadar süreç bu şekilde devam edecek bilmeden boş yorum yapıyorsun kaybol çabuk
    Cevapla
  • Tlaic 2 yıl önce Şikayet Et
    Koç grubuna vermek lazım dimi
    Cevapla
  • neye yarayacak 2 yıl önce Şikayet Et
    tank savaşı mı var bizim bilmediğimiz 1950lere dönüş mü var, modern tank avcısı hava araçları, nerdeyse bakkallarda satılmaya başlanan yüzbinlerce ATGM ler, mayınlar iptal mi oldu? Nedir bu tank tank tank yatırımları tövbe tövbe. HSS nerede 12 yıl oldu daha 1 üste HSS yok. Karakollara havan roket yağmur gibi yağıyor, şehitler var savunma sanayinden tık yok durduramıyor koca aselsan roketsan tübitak. tank ne yav bu devirde.
    Cevapla
  • dervaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ne zırvalıyorsun sanırım kenyada serengetide yaşıyorsun bir sürü savunmada gelişme var hala bunları göremeyecek kadar kör zihniyetle el yordamı ile milli savunmayı kötülüyorsun görmezden geliyorsun yuh beee
    Cevapla
  • doğrucu dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜM M60AA3LERİ ne M60TM seviyesine çıkartır Leopard 2a4leri de Altay kuleli modernize edersek Altay gelene kadar bizi idare eder..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR