TMO alım fiyatları bayram sonu açıklanacak

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram sonunda TMO alım fiyatlarını açıklayacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 12:39 GÜNCELLEME 14.05.2021 14:39 EKONOMİ
TMO alım fiyatları bayram sonu açıklanacak
TMO alım fiyatları bayram sonu açıklanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık personeliyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği bayramlaşmada, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için 150 binden fazla personelle 81 il ve 922 ilçede yoğun gayret gösterdiklerini bildirdi.

Bu yıl etkisini göstermeye başlayan kuraklığın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel olarak başladığını dile getiren Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Şu anki veriler bölgesel kuraklık yaşandığı yönünde. Geçen yıl bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırsak da bu yıl kuraklık nedeniyle hububat üretimimizde geçen yıla göre bir miktar düşüş gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Anadolu'nun kaderi olan kuraklık ile yaptığımız etkin mücadele sayesinde bu yıl üretimde çok büyük bir kayıp yaşamadan sezonu tamamlamak için yoğun çalışmalar yürütüyoruz.

Ayrıca, sulamaya açılacak yeni tarım alanlarıyla birlikte kuraklığın etkisini de azaltmayı hedefliyoruz. Tabii bu hasat döneminde üreticimizin kuraklıktan en az seviyede etkilenmesi için sizlerin sahada, çiftçimizin yanında olması oldukça önemli. Kuraklıktan dolayı, olası hasar tespitlerini hızlıca yaparak Bakanlık Merkeze bildirmeniz, yapacağımız çalışmaların ve desteklerimizin etkinliğini daha da artıracaktır."

Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında tarımsal desteklerde artışın yanında etkin müdahale alımları yürüttüklerine işaret ederek, son 3 yılda tarımsal destekleri yüzde 65 artışla 24 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

Müdahale alımlarında üretici dostu politikalar yürüttüklerini ve bunu da müdahale kurumlarını zarar ettirmeden yaptıklarını belirten Pakdemirli, "Bayram sonu, Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından üreticilerimizi memnun edecek seviyede TMO alım fiyatları açıklanacak. Üreticilerimiz tarafından TMO'ya arz edilecek hububat ve bakliyat ürünlerinin tamamı TMO tarafından alınacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hububat ve bakliyat alımlarının sorunsuz ve başarılı bir şekilde yürütüleceği konusunda emin olarak yeni hasat ve alım döneminin memleketimiz, üreticilerimiz ve Bakanlığımız için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

"Bugüne kadar 150 bin ton patates ve 32 bin ton kuru soğan dağıttık"

Ramazan ayının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için TMO'yu patates ve kuru soğan tedariki ve dağıtımı için görevlendirdiklerini anımsatan Pakdemirli, "Başarıyla yürüttüğümüz bu çalışma ile yeni hasat dönemi öncesi üreticilerimizin ellerindeki ürünlerin israfını önledik ve bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. Bugüne kadar 81 ilimizde toplam 150 bin ton patates ve 32 bin ton kuru soğanın dağıtımını gerçekleştirdik. Böylece, hem üreticimizin depolarındaki ürünlerin israf olmasını önlemiş olduk hem de gelecek sezonda üretim yapma isteklerini de güçlendirdik." diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Kozanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Taban fiyat açıklamasının son senelerde Haziran sonundan Mayıs'a çekilmesi sahil kesimler ve Çukurova için iyi oldu. Çünkü bu bölgelerde hasat 20 Mayısta başlıyor, 10 Haziranda bitiyor. Teşekkürler.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    buğdaya iyi fiyat versenizde köylü kazansa stokçular kazanmasa keşke. bu sene buğday az diyorlar köylünün elinden ucuz alırlar %50 %80 stokçular kazanır.o yüzden en iyi fiyatı verin.
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Köylümüz masulünü lisanlı depoya verip, Eylül ödemeli ziraatten kredi alsın. Tüccara kaptırmasın. Devletin uygulamalarını takip etsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR