Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 1.9 milyar lira katkı

Ilısu Barajı ve HES'i, bir yıl içeresinde 2,8 milyar kilowatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar 900 milyon lira katkı sağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2021 09:28 GÜNCELLEME 21.05.2021 16:26 EKONOMİ
Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 1.9 milyar lira katkı
Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 1.9 milyar lira katkı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES'in, enerji üretimine başladığı geçen yıl 19 Mayıs'tan bugüne kadar 2,8 milyar kilowatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar 900 milyon lira katkı sağladığını bildirdi.

DSİ'den yapılan açıklamada, ilk etapta 200 megavat kurulu gücündeki türbinin üretime başladığı bildirildi. Barajın temelden yüksekliği, maksimum göl hacmi ve gövde hacmiyle Atatürk Barajından sonra Türkiye'nin 2'nci büyük barajı olduğu ifade edildi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, açıklamada, barajın, sınıfında dünyanın en büyük gövdesine sahip olduğunu vurgulayarak, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES, enerji üretimine başladığı geçen yıl 19 Mayıs'tan bugüne kadar 2,8 milyar kilowatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar 900 milyon lira katkı sağlandı." ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca, Ilısu Barajı’nda regüle edilen ve daha sonra inşa edilmesi hedeflenen Cizre Barajı’na bırakılan sularla Nusaybin, Cizre, İdil, Silopi Ovalarında toplam 765 bin dekar alanın modern tekniklerle sulanması ve yılda 1 milyar 168 milyon kilovatsaat enerji üretilmesinin mümkün olabileceği belirtildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR