Güneş enerjisinde mini YEKA ihaleleri yarın devam edecek

Güneş enerjisinde mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerine ilişkin program kapsamında 24-27 Mayıs'ta toplam 740 megavat kapasite tahsisi için 55 ihale gerçekleştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2021 13:33 GÜNCELLEME 23.05.2021 13:33 EKONOMİ
Güneş enerjisinde mini YEKA ihaleleri yarın devam edecek
Güneş enerjisinde mini YEKA ihaleleri yarın devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca düzenlenen ihaleler, kilovatsaat başına 35 kuruş tavan fiyat üzerinden açık eksiltme usulüyle yapılacak.

COVID-19 salgınıyla mücadele tedbirleri nedeniyle ertelenen ihaleler yarın tekrar başlayacak. Bu kapsamda, 24-27 Mayıs'ta 740 megavat kapasite tahsisi için 55 yarışma yapılacak.

Bakanlıkta düzenlenecek yarışmalara başvuru sahipleri en fazla iki yetkili temsilciyle katılabilecek. Yetkili temsilcilerin imza sirküleri, yetki belgesi, vekaletname, şirket kaşesi ve HES kodlarını kampüse girişte hazır bulundurması gerekecek.

Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-3) ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisi kapsamında daha önce 26-29 Nisan'da 19 bölge için ihale gerçekleştirilmiş ve 12 farklı şirkete 260 megavat kapasite tahsis edilmişti.

Mini YEKA GES projeleriyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplam 1000 megavat güneş enerjisi kapasitesi oluşturulması amaçlanıyor.

YORUMLAR 1
  • Uğur Ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım alanları üzerinde balon yüzeyinde güneş enerjisi ihalesi de yapılabilir...ultra ince film kollektörlerle.. bitkilerdeki yüksek sıcaklık stresini azaltılır ki ciddi bir verim düşüşüne sebep olmaktadır yüksek ışık ve sıcaklık stresi, yer işgali olmaz, sensörlerle birçok iş yaptırılabilir, teknoloji kullanımı yaygınlaşır, aynı alanda üst üste kat kat da yapılabilir (5-10 metre mesafeli katlar) vs...bir elektrik kablosuna dizili...yerdeki bir aküye bağlı...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR