SPK Başkanı'ndan aracı kurumlara çağrı

Türkiye'de yatırımcı sayısının 19 milyonu bulduğunu belirten SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yatırımcıların manipülatör ve dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için aracı kurumların daha aktif rol oynaması gerektiğine dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2021 16:17 GÜNCELLEME 26.05.2021 16:17 EKONOMİ
SPK Başkanı'ndan aracı kurumlara çağrı
SPK Başkanı'ndan aracı kurumlara çağrı

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, sermaye piyasalarında gittikçe artan yatırımcı sayısına dikkat çekerek aracı kurumlara çağrıda bulundu.

Taşkesenlioğlu, "Yatırımcıların, kısa vadede büyük kazanç hırsına kapılmanın, kendilerini manipülatörlerin ve dolandırıcıların tuzaklarına düşmeye müsait hale getireceğini anlaması gerekmektedir. Yatırımcıların bilinçlenmesi ve bilgilenmesi için aracı kurumlarımızın daha aktif rol oynamalarını, yatırımcıların doğru yönlendirilmesi için daha yoğun çaba harcamalarını bekliyoruz" dedi

Taşkesenlioğlu, aracı kurumların yasaklı yatırımcılar ve manipülatörlerle çalışmama konusunda gösterecekleri hassasiyeti artırmalarının piyasa bozucu eylemleri önleyeceğini ve piyasaların sağlıklı işlemesine katkıda bulunacağını belirtti.

Borçlanma araçları konusunda yeşil standartları bir an önce oluşturmak istediklerini söyleyen Taşkesenlioğlu, "Hem küresel ölçekte büyüyen bir yatırım potansiyelinden pay almak hem de Avrupa Yeşil Mutabakatı sürecinde yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Bir diğer hedef ise reel sektöre yönelik tahvil garanti fonunun oluşturulmasıdır. Bu konuda oluşturduğumuz çalışma grubu dünya örneklerini incelemekte ve Türkiye için en uygun modeli kurabilmek için çalışmaktadır" dedi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR