2 kritik projede büyük heyecan: Çifte müjde gelecek
Bu ay hizmete girecek Türksat 5A, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni "Ku-Band" kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2011'de açıklanan ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşa edilecek 6 köprüden ilkinin temeli de bu ay sonunda atılacak.
Türkiye'de haziran ayı içerisinde iki önemli projenin heyecanı yaşanacak. Bu çerçevede, Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapılacak 6 köprüden ilkinin temeli ay sonunda atılacak, 3 Mayıs'ta yörüngesine yerleşen Türksat 5A uydusu da hizmete alınacak. Türksat 5A uydusu, 8 Ocak'ta başarılı bir şekilde ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Uydu, 3 Mayıs'ta, hizmet vereceği 31 derece doğu yörüngesine ulaştı.
Yaklaşık bir ay süren test çalışmalarının ardından Türksat 5A'nın bu ay hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.
Elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yılı aşkın süreyle TV yayıncılığı ve haberleşme alanlarında hizmet verecek Türksat 5A, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni "Ku-Band" kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak.

500 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de açıkladığı ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi kapsamında 6 köprü inşa edilecek. Söz konusu köprülerden ilkinin temeli de haziran ayı sonunda atılacak.
Yaklaşık maliyeti 15 milyar dolar olan Kanal İstanbul Projesi kapsamındaki yapılacak 6 köprünün maliyeti ise 1,4 milyar dolar olacak. Çevresine iki şehrin inşa edileceği kanalın yapımı sırasında 500 bin kişiye istihdam sağlanacak.
Yaklaşık 200'e yakın bilim insanıyla hazırlanan ve en az 5 yıl sürmesi beklenen projede, hiçbir yeşil alan zarar görmeyecek.
-
gelecekbiziz 5 yıl önce Şikayet Etıstanbulu el birliği ile mahvediyoruz gelecek nesiller çok şanssız yapılan her yol her köprü paralı geçerken bin kere düşünüyoruz iyi ki boğaziçi ve fsm köprülerimiz varBeğen
-
Canturk 5 yıl önce Şikayet EtArkadaşlar ülkemize başkanımıza sonsuz tesekkurlerimi iletiyorum zor dönemlerden geçmemize rağmen başarıdan başarıya konuşuyor izmire sünger heykeli yapmıyor yada türk katili makaryosun heykelini izmire yaptırmıyor yada bir ülke cikipta constantine polisi fet eden rum demiyor başkanımıza sürekli proje üretiyor kaynak yaratıyor ve yapmak için var gücüyle çırpınıyor devlet düşmanlarının hoşuna gitmiyor ama olsun yola devamBeğen Toplam 20 beğeni