Ünlü isim altın için tarih verip açıkladı: Eninde sonunda bu fiyatı görecek

Kıdemli piyasa analisti Edward Moya, tarih vererek altın fiyatlarının 2.000 dolara ulaşacağını öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2021 17:29 GÜNCELLEME 13.06.2021 17:29 EKONOMİ
Ünlü isim altın için tarih verip açıkladı: Eninde sonunda bu fiyatı görecek
Ünlü isim altın için tarih verip açıkladı: Eninde sonunda bu fiyatı görecek

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, altın fiyatlarının eninde sonunda 1.950 dolara ulaşacağını ve bir noktada 2.000 dolara ulaşacağını iddia etti. Kıdemli piyasa analisti, bu dev seviyeler için yaz aylarına işaret etti.

Bütün gözler, Çarşamba günü yapılması planlanan kilit faiz oranı duyurusu ile önümüzdeki hafta Federal Rezerv toplantısında olacak. Moya, konu ile ilgili açıklamasında “FED, beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarına rağmen ilerlemeye yönelik destekleyici olmaya devam edecek. Ancak önümüzdeki hafta, biraz daha az güvercin bir merkez bankasına sahip olacağız ve konvansiyonel tartışmaların başlangıcı olacak” diye konuştu.

Moya, bu kısa vadeli görünümün bu hafta altın fiyatları üzerinde de ağırlık oluşturduğunu ve yatırımcılara kısa vadede satış yapmak için bir neden verdiğini ifade etti. Moya ayrıca, FED’in para politikasını sıkılaştıran son merkez bankalarından biri olacağını ve bunun altının bu yaz ONS başına 1.950 dolar seviyesini aşmaya çalışması için yeterli alan sağlayacağını iddia etti.

Edward Moya, "Şu anda altın piyasası durmuş durumda. Ancak yazın daha derinlerinde sarı metal fiyatları hareket edecek. Herkes 1.950 dolara bakıyor. Bu, altını olmayan yatırımcıları geri dönmek için heyecanlandıracak. Sonunda, altın fiyatı eninde sonunda 1.950 dolara ulaşacak ve bir noktada 2.000 dolara ulaşacak." iddialarında bulundu.

"ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ AY DALGALI OLACAK"

Moya, altın alıcılarının 1.870 dolar seviyesinde ortaya çıktığını belirtti fakat önümüzdeki birkaç ayın altın için dalgalı olacağı konusunda ikaz etti.

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Reis C* 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden Piyasayı Sadece ALTIN, DOLAR, EURO belirliyor, Borsa Dibe Vurdu, TÜRK LİRASI Tereyağı gibi ERİDİ Yok Oldu MİLLETİN SUÇU NE ???
    Cevapla
  • millet sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Milyarlarca dolar, euro, tonlarca altın yastık altlarında Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın geleceği için ülke ekonomimize katkı için yatırıma, üretime, imalata, işkurmaya, iş vermeye ihraç etmeye yönelin derim. yastık altlarında çürütmeyin
    Cevapla
  • terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    1 yıldır zarar kazanan banka kuyumcu tl değer kaybettiginden altın dövizle uraşıyor insanlar enflasyon eritiyor altındada dövizdede kazanan devler küçük parası olan 541 den aldı 400 460 dan çok bozan oldu kim kazandı banka kuyumcu
    Cevapla
  • muhammt 2 yıl önce Şikayet Et
    bende söylüyorum bu altının gramı 1000 tl olacak ama ne zaman :))
    Cevapla
  • Rttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ünlü bir analist altın alın çıkacak diyorsa satın eğer düşecek diyorsa alın yani tersini yapın kazanırsınız çünķü ben hep öýle kazandım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR