Çeyrek altının imitasyonu bile 50 TL

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altına talep arttı. Ancak yüksek fiyatlar vatandaşı göstermelik olarak takılan imitasyon altına yönlendirdi. Çeyrek altının imitasyonu bile 50 liradan satılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2021 10:45 GÜNCELLEME 21.06.2021 10:46 EKONOMİ
Çeyrek altının imitasyonu bile 50 TL
Çeyrek altının imitasyonu bile 50 TL

Altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşları imitasyon altına yönlendirdi. Düğünde göstermelik takılan sahte çeyrek altınlar bile 50 liradan satılıyor.

Kayseri'de 15 yıldır gümüşçülük yapan Gökhan Yanmaz isimli esnaf da yoğun ilgili nedeniyle imitasyon ürün çeşitlerini artırdıklarını söyledi.

Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda farklı modeller getirdiklerini söyleyen Yanmaz, "Birebir orijinal ve kaplaması çok güzel garantili ürünler satıyoruz. Trabzon hasırları var, saat arkası dediğimiz modeller var. Normal bir saat arkasının fiyatı ise ortalama 200 TL’ye satılıyor. 7 sıralı Trabzon hasırları da ortalama 250 TL’ye satılıyor" dedi.

İmitasyon satışlarının yaklaşık 3 kat arttığını belirten Yanmaz, "Gelinlerine bile alan oluyor. 3 tane gerçek bilezik alıyorlar, daha sonra bize gelerek onun arkasını imitasyon bilekliklerle dolduruyorlar" diye konuştu.
 

YORUMLAR 1
  • Atıf 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük bir sahtekârlık,hırsızlık ve kul hakkı. Düğünde kendini altın takmış olarak gösteriyorsun, haksız yere havanı atıyorsun. Düğünden sonra gelin ve damat bozdurmaya gittiğinde sana beddua ediyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR