Bakan Kurum'dan 'Ambalajlı ürün' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "1 Ocak 2022 itibarıyla uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2021 17:22 GÜNCELLEME 26.06.2021 17:22 EKONOMİ
Bakan Kurum'dan 'Ambalajlı ürün' açıklaması
Bakan Kurum'dan 'Ambalajlı ürün' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ambalajlı ürünlerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

Bakan Kurum, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, 'Ambalaj Atıklarının Yönetimi Mevzuatı'nın yenilendiğini belirtti. Kurum, çevrenin korunması ve koruma çalışmalarının geliştirilmesi ana amacı ile düzenlenen yeni mevzuatın hayırlı olmasını dileyerek, "Yeni yönetmelik ile tüm ambalaj atıkları Sıfır Atık Yönetmeliği hükümleri esas alınarak sıfır atık yönetim sistemi dâhilinde toplanacak, geri kazanılabilir nitelikli ambalaj atıkları düzenli depolama tesislerine gönderilemeyecek. Yönetmelik ile ambalaj ve ambalaj atıklarının yönetiminden sorumlu kişi veya kuruluşlar, bunların çevreye zararlı olabilecek etkilerinin azaltılması için gerekli tedbirleri almakla ve atık yönetiminden kaynaklanan her türlü çevresel zararın giderilmesi hususunda sorumlu olacak. Ambalajın ve ambalaj atığının üretiminden tasarımına, pazarlanmasından dağıtımına, yeniden kullanıma alınmasından geri kazanımına kadar tüm süreçlerde temiz ürün ve teknolojiler geliştirilerek çevresel risklerin azaltılmasına yönelik önleme faaliyetleri uygulanacak. 1 Ocak 2022 itibarıyla uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak" dedi.

YORUMLAR 3
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Dere kenarları ve piknik alanları tam bir rezalet. Görünce insanlığından utanıyorsun. O çöpü kutuları şişeleri oraya atmak yerine bir poşete koyup çöpe atmak zor sanki. Ama maalesef eğitim ailede başlar. Dağıtmazsan toplamak zorunda kalmazsın. Ambalaj işi başlı başına israf sebebi. Asıl bunun için arge kurulmalı ve çevreci yöntemler ve malzemeler aranmalı.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen uygulayın ! Almanya’da başladığı zaman kem küm yaptılar ama şimdi çöplerde depozitolu şişe arıyor ve topluyorlar ! Türkiye’de çevrem temiz olsun diye yapmazlar toplayalım parasını alalım diye yaparlar! Bugüne kadar yol boyunda soda, pet şişeleri topladılar mı ? Hayır! Lüks cip ten şişe fırlatılıyor ! Cip lüks ama beyin sıfır!
    Cevapla
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir uygulama. Keşke insanımız biraz bilinçli olsa da, çevreyi kirletmese. Herkesi Avrupa’ya göndermek lazım, adamlara gavur deriz ama adamların sokakları tertemiz, bizim de insanımız nereye gitse çöpünü denize ormana plaja atıp güzelim yerleri mahvediyor. Topyekün insanımızı, çocuklarımızı eğitmemiz gerekiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR