Dünya otomobil devinden Avrupa kararı! Durduracak

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in (VW), 2035 yılına kadar Avrupa'da içten yanmalı motorlu otomobil üretimini durduracağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2021 13:27 GÜNCELLEME 28.06.2021 13:27 EKONOMİ
Dünya otomobil devinden Avrupa kararı! Durduracak
Dünya otomobil devinden Avrupa kararı! Durduracak

Volkswagen'in binek otomobil markasının satış ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Klaus Zellmer, Alman Münchner Merkur gazetesine yaptığı açıklamada, Volkswagen'in, Avrupa'da 2033 ve 2035 yılları arasında içten yanmalı motorlu araç işinden çıkacağını belirtti.

Dizel motorlu araçlara yönelik talebin halen yüksek kaldığını aktaran Zellmer, Volkswagen'in içten yanmalı motorları geliştirmeye devam edeceğini de bildirdi.

Zellmer, Volkswagen'in ABD ve Çin'de, içten yanmalı motorlu araçlar pazarından Avrupa'dan daha sonra çıkacağını belirterek, Alman üreticinin Afrika ve Güney Amerika pazarlarından çıkmasının ise siyasi koşullar ve altyapı eksikliği nedeniyle daha uzun zaman alacağını vurguladı.

Bu arada, Wolkswagen Grup iştiraki Audi, 23 Haziran'da, sıfır karbon emisyonu hedefinin bir parçası olarak 2033 yılına kadar dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını açıklamıştı.

AB'nin iddialı emisyon hedeflerinin, otomobil üreticilerini uzun vadede üretimde daha az emek harcanan elektrikli araçların üretimine yoğun bir şekilde yatırım yapmaya zorlaması dikkati çekiyor.

Volkswagen, Kasım 2019'da yaptığı açıklamada, 2020-2024 döneminde elektrikli ve hibrit otomobillerin yanı sıra dijital teknolojiler geliştirmek için 60 milyar avro yatırım yapacağını duyurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Atlı Geliyor Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hava taşıtlarını yük, yolcu ve askeri amaçlı uçakları saatlerce havada tutacak gücü üretecek enerjiyi elektrikle sağlamak imkansız. Petrol türevlerini kullanan hava araçlarının enerji alternatifi YOK.
    Cevapla
  • Sadık 2 yıl önce Şikayet Et
    Aya giderkende uzay araçları mazot ve benzin kullanıyorlar değilmi
    Cevapla
  • dijital teknolojiler 2 yıl önce Şikayet Et
    dijital teknolojiler geliştirmek
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeni araç alırken içten yanmalı motor almamak lazım sonra paramız çöp olur satamayız araç elimizde kalır en azından hibrit ama daha iyisi elektirikli tabi zaten bir iki seneye kadar türkiyenin her yerinde şarj istasyonları olacak togg dan dolayı.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlar yayılmayacak, hidrojen yakıtlılar yayılabilir. Hiç bir araç petrol tüketen araçlar kadar güvenli değil, kazada pilleri ile yanarak ölebilirsiniz ama bunu kimse size söylemez. Aynı zamanda bataryaları sürekli değişim gerektiriyor ki maliyet. Bu bataryalar da en az petrol kadar zararlı. Hibritler akabinde hidrojen yakıtlılar bunun dışında benzinli yada dizel hangisi önce yasaklanır derseniz önden dizel yasaklanır.
    Cevapla
  • oktay 2 yıl önce Şikayet Et
    elektrik ve hidrojen motorlar olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR