Bakan Elvan: Uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, pandemi kaynaklı küresel daralmaya dikkat çekere merkez bankalarının piyasaya olağanüstü likidite verdiğinin altını çizdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2021 17:28 GÜNCELLEME 01.07.2021 09:04 EKONOMİ
Bakan Elvan: Uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız
Bakan Elvan: Uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Müşterek Konsey Toplantısı'nda konuşuyor. Bakan Elvan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"TOPLUM VE EKONOMİ PANDEMİDEN CİDDİ YARA ALDI"

Sizlerle bir araya gelmek, farklı sektörlerin görüşlerini dinlemek bizler için çok faydalı oluyor. TOBB en önemli paydaşlarımızdan birisidir. Küresel ekonomi geçen yıl 2. Dünya savaşı sonrası dönemin en şiddetli daralmalarından birine şahit oldu. Hem toplumların hem de ekonomilerin sağlığı pandemiden ciddi yara aldı.

'ENFLASYON TEHDİDİ' VURGUSU

Geldiğimiz noktada gelişmiş ülke merkez bankaları tarafından piyasaya olağanüstü miktarlarda likidite verildiğini biliyoruz. Pek çok ülkede bütçe açıkları borçluluk oranları rekor seviyeye ulaşmış durumda. Çok ciddi istihdam kayıpları yaşandı. Tarım ve sanayi emtialarında rekor seviyelerde yükselişler söz konusu. Bu durum kendini enflasyon tehdidi olarak ortaya koyuyor.

"UZUN VADELİ KREDİ DESTEKLERİ SAĞLAYACAĞIZ"

Önümüzdeki en önemli ve en öncelikli sorun yüksek enflasyon. Fiyat istikrarı olmadan sürdürülebilir bir büyüme ve refah artışından bahsedemeyiz. Merkez bankası sıkı para politikasındaki kararlı duruşunu sürdürdükçe başarı da gelecek. İhracatı önceleyen uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız.

YORUMLAR 2
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    200 bin liralık ölü kredileri bankalar varlık fonlarına 10 bin liraya 20 bin liraya satıyor devrediyor. bunun yerine uzun vadeli uygun faizli taksiti kişinin maaşına göre rahat ödenebilir yapılarak neden zamanında yapılandırmalar yapılmıyor da 10 katı altına varlık fonlarına satılıyor. yardım edin tüketici kredileri için
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    180 ay vadeli 300-400 bin tl limitli 1 altı faizli tüketici kredisi yapılandırmaları yapılmalı. 2 faizlerle mecburiyetten aldığımız kredileri yapılandırmazsak bu şekilde biteriz. Özellikle kamu çalışanlarına tapuymuş şuymuş buymuş naza çekmeden maaşlarını teminat alarak yapılandırma yapmaları gerek.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR