Elon Musk'un desteklediği Dogecoin yatırımcılarını üzdü

Dogecoin, yakın zamanda yükselişiyle yatırımcıların ilgi odağı olurken, son dönemde ise yatırımcılarını üzmeye başladı. Milyarder iş adamı Elon Musk tarafından popüler hale getirilen Dogecoin, son günlerde yaşadığı düşüş ile dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2021 11:35 GÜNCELLEME 05.07.2021 11:35 EKONOMİ
Elon Musk'un desteklediği Dogecoin yatırımcılarını üzdü
Elon Musk'un desteklediği Dogecoin yatırımcılarını üzdü

Dogecoin, kripto para birimleri arasında en dikkat çekenlerden biri durumunda. Elon Musk'ın attığı tweetlerle birlikte yakın zamanda ciddi bir değer kazanan Dogecoin, son günlerde ise bu yükselişinin aksine ciddi bir düşüş yaşıyor. Dogecoin'de yaşanan bu düşüş yatırımcıları düşündürüyor.

DOGECOİN KAÇ TL OLDU?

Popüler alt coinlerden biri olan Dogecoin şu anda 0,24142 dolardan işlem görüyor. Bu miktar 2,0900 TL'ye tekabül ediyor. Musk'ın açıklamaları bu kez Dogecoin'e kaybettirdi.

Elon Musk daha önce attığı tweetlerle ve verdiği mesajlarla Dogecoin'i desteklerken, bu destek Dogecoin'de ciddi bir yükseliş yaşanmasına neden olmuştu. Bu gelecek vaadeden alt coin yatırımcıların da ilgisinden kaçmamış, çok sayıda yatırımcı yatırımını Dogecoin'e yapmaya başlamıştı. Ancak son olarak SNL'ye katılan ve Dogecoin konusunda önemli açıklamalar yapması beklenen Musk, beklenenin aksine önemli bir mesaj vermezken, yaptığı açıklamalar Dogecoin'in değer kaybetmesine neden oldu.

Yakın zamanda tarihi zirvesini gören ve en değerli 10 kripto para arasına giren Dogecoin, bu süreçte yüzde 71 seviyesinde düşüş yaşayarak yatırımcılarına büyük kayıp yaşattı.

DOGECOİN NEDİR?

Litecoin tabancı bir elektronik para birimi olan Dogecoin, piyasaya 8 Aralık 2013 tarihinde giriş yaptı. Logosu bir internet fenomeni olan Doge'un esinlendiği Shiba Inu cinsi köpek olan Dogecoin, diğer kripto para birimlerine göre hızlı bir üretim trendiyle başladı. Ticari uygulanırlığı az olmasına rağmen sosyal medya kullanıcılarının internette bağış sistemi olarak kullanması Dogecoin'e olan ilgiyi artırdı.

ELON MUSK'TAN DOGECOİN PAYLAŞIMI

Milyarder iş insanı Elon Musk, kripto para piyasalarıyla oynamaya devam ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı Dogecoin paylaşımlarla tekrar gündeme geldi. Kısa süreli de olsa Dogecoin yatırımcılarını sevindiren paylaşım fiyatı olumlu şekilde etkiledi, fakat son attığı paylaşımlar beklenen etkiyi yapamadı.

Bir süredir kripto paralarla ilgili konuşmayı kesen Elon Musk geri döndü ve paylaşımlarına yeniden başladı. Öğleden önce “Dogecoin’i serbest bırakın” diyen Musk, şaka coinleri gruplandırmayın tarzında bir söylemde de bulundu. Tam Elon Musk Dogecoin desteği bitti derken gelen paylaşımlar yatırımcıları sevindirdi. Ancak kısa süren yükseliş sonrası Dogecoin eski seviyesine döndü.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR