Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7/24 kesintisiz karşılanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Erdoğan "Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor. İnşallah tamamen dijital dönemi Kuzey Kıbrıs'ta yaygınlaştıracağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2021 13:45 GÜNCELLEME 20.07.2021 14:52 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7/24 kesintisiz karşılanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7/24 kesintisiz karşılanacak

Başkan Erdoğan "Kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi teknolojileri alanındaki hizmet sunumuna ait altyapı ihtiyaçları 7/24 kesintisiz ve güvenli şekilde karşılanacaktır" dedi.

Lefkoşa'da toplu açılış ve temel atma töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Her biri birinden güzel verimli programlarla beraber olduk. Şimdi de gayet güzel projelerin açılışı ve tanıtımı vesilesiyle tekrar bir aradayız. Kıbrıs Türkü'nün refah seviyesini her geçen gün daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz.

Kıbrıs'taki çeşitli kurumlara sanayinin desteklenmesi için 96 milyon liralık bir kaynak aktarılmıştır. 60 milyon lirası şuana kadar harcanmıştır. 

Halkın günlük hayatına dokunan somut çalışmalarla sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel adanın yarınlarını da düşünüyoruz. Ada'nın eşit ve ortak sahibi Kıbrıs Türkleri Rumların ambargosuna mahkum ediliyor.

KIBRIS MÜZE GEMİ VE ANIT GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI

Kahraman şehit ve gazilerimiz çıkarmayı yaptıkları noktalarda cansiperane bir mücadele verdi. Buradaki anıt Kıbrıs Türkü'nün mücadelesinin, Anavatan Türkiye'nin sarsılmaz desteğinin sembolü olmuştur. Buralarda anıt güçlendirme, müze gemi çalışmalarında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Yavuz çıkarma plajı barış harekatının ilk deniz çıkarmasının yapıldığı yerdir. Bu tarihi zaferin anısına dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü'nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kıbrıs'a yeniden gelen barış ve huzurun nişanesi olmuştur.

Türkiye ve KKTC belediyeleri arasında kurulan işbirliği ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz. Gençler bu müze gemiyi gezmeyi ihmal etmeyin. Harekatın nasıl ve ne zor şartlarda başarıldığını görmeniz bakımından bu çok önemli.

Lefkoşa'da toplu açılış ve temel atma töreni

KIBRIS KUZEY ÇEVRE YOLU

KKTC Lefkoşe Kuzey Çevreyolu projesi başkent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Çevre yolumuzun da hayırlı olmasını diliyorum emeği geçen herkesi tebrik ediyorum

KKTC VERİ MERKEZİ

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında veri ve verinin korunması devlet güvenliği için en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Dijital dönüşüme en iyi şekilde uyum sağlamak yönünde önemli mesafeler katettik. Dünyaya örnek bir performans sergiledik. KKTC'nin dijital atılımları için de bu alana önem veriyoruz. KKTC e-DEVLET projesini 2012'de başlatmıştık. Bugün de temelini atacağımız veri merkezi e-devlet sisteminin en önemli ayağını oluşturuyor. Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor. İnşallah tamamen dijital dönemi Kuzey Kıbrıs'ta yaygınlaştıracağız. Kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi teknolojileri alanındaki hizmet sunumuna ait altyapı ihtiyaçları 7/24 kesintisiz ve güvenli şekilde karşılanacaktır.

RESTORE EDİLEN BİLAL AĞA MESCİDİ YENİDEN İBADETE AÇILIYOR

Aynı bölge içinde yer alan çay bahçesini de hizmete alıyoruz. Maraş açılım kararı bayram coşkumuzu daha da attırdı. Maraş, uluslararası hukuk çerçevesinde kimsenin haklarına halel gelmeden açılarak yeniden eski haline kavuşacaktır. Cumhurbaşkanı Tatar ile geçtiğimiz ekim ayında Maraş'ın sahil şeridinin ziyarete açıldığını duyurmuştuk. Orjinal yapısı ve mimarisi korunarak çay bahçesi olarak hizmete sunulan havuzlu park da bunlardan biridir. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ TEMELİ TALİMATI

Cumhurbaşkanlığı binası ile ilgili çalışmalar belirli bir noktaya getirildi. Bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirelim istiyorum. Dün akşam da Ersin Bey ile proje üzerinde çalışmamızı yaptık. Kuzey Kıbrıs'ın kalkınması için hayata geçireceğimiz projeleri yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. 

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Mara$ acilsin 5 senede kimliginden cikar bodrum sokaklari gibi olur..
    Cevapla
  • Emin Çiftci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadara gerek yok Guney akdeniz bolgesi olsun Plakayi da verin ne ugrasiyorsunuz
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumların adadan kovulması lazım ha birde İngiliz var oda adasına gitmeli güneş battı.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumların adada hakkı falan yok, batıya şirin gözükeceğiz diye tek bir karış yer verilmemeli soykırımcı Yunanlılara. Rumlar gaspçı çetelerden başka birşey değildir. Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın ve diğer adalarımızın tamamı Türkiye'ye aittir. Kıbrısı kaybetmek demek Türkiye'nin yok olması demektir. Kıbrıs doğal bir uçak gemisidir.
    Cevapla
  • Misak-I Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Askeri üsler kurulmalı. Kıbrısı kaybetmek demek Türkiye'nin yok olması demektir. Kıbrısın tamamı Türkiye'ye ait. Gaspçı Rumlar kovulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR