Ve korkulan oldu! Lübnan'da eczaneler kapandı

Lübnan'daki eczanelerin çoğunda ilaçların tamamen tükenmesi nedeniyle bu sabahtan itibaren "zorunlu kapanma" kararı alındığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2021 11:51 GÜNCELLEME 23.07.2021 11:55 EKONOMİ
Ve korkulan oldu! Lübnan'da eczaneler kapandı
Ve korkulan oldu! Lübnan'da eczaneler kapandı

Son dakika haberi: Ekonomik krizdeki Lübnan'da her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor. Dün acil durumlar harici mazot dağıtımını durduran Lübnan'da bu sabah eczaneler zorunlu olarak kapatıldı. 



Eczane Sahipleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, yaşanan ilaç sıkıntısı yüzünden bu sabahtan itibaren eczanelerin kapanma kararı aldığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Eczane sahipleri, krizin başından bu yana hastalara ilaç temini konusunda ellerinden geleni yaptı ancak eczanelerin büyük bir kısmında ilaçlar tümüyle tükenme aşamasına geldi. Bu üzücü duruma karşılık Sağlık Bakanlığı, İthalatçılar Sendikasıyla ilaçların eczanelere teslim edilmesi yönünde anlaşma yapana kadar zorunlu kapanma kararı aldık."

Lübnan'da işler iyice kötüye gidiyor! Mazot dağıtımı durduruluyorLübnan'da işler iyice kötüye gidiyor! Mazot dağıtımı durduruluyor


Ekonomik krizdeki Lübnan'da dağıtım şirketlerinden yeterli miktarda ilaç temin edemeyen eczaneler, bir süre önce greve gitmişti.

Lübnan Enerji Bakanlığı, mazot stokunun tükenmesi halinde acil durum ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçları dışında dağıtımını durduracağını bildirdi.
Lübnan İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası, 4 Temmuz'da döviz likidite sorunu nedeniyle bir aydan uzun süredir ithalata ara verilmesi neticesinde ilaç stoklarının tükenebileceği uyarısında bulunmuştu.

Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame, 5 Temmuz'da yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen öncelikler doğrultusunda ilaç sektörüyle ilgili bankalardan gelecek kredi ve faturaların ödemesini yapacaklarını duyurmuştu.

LÜBNAN'DAKİ EKONOMİK KRİZ

Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan yapıya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşıyor.

Yerel para birimi Lübnan lirası, Merkez Bankası kuru sabit tutsa da bankalarda ve karaborsada büyük değer kaybıyla farklı fiyatlardan işlem görüyor.
Mezhepsel siyasi gruplar, yaklaşık bir yıldan beri istifa eden Hassan Diyab hükümetinin yerine yenisini kurma konusunda anlaşamadığı için kriz her geçen gün farklı sektörleri vurmaya devam ediyor.

İlaç, akaryakıt ve gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerini bir yılı aşkın süredir sübvanse eden Merkez Bankasının rezervleri de günden güne eriyor.

 

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa hamilik yapıyordu. Yardım etsin. Diaspora nerede, yardım etsin.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye yardim etmesin. Ermeni soykirimi var diyen Lübnana Ermenistan yardim etmeli.
    Cevapla
  • Gamlı Baykuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan'a cevap : Ekonomik.kriz ha ? Şu an tüm Rýrkiye'de boş otel yok,emekliler bayram.ikramiyesini almıs,kurbanlıklar satılmış ve kriz var ha ? Hadi oradan !
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim, o tatile gidenler zaten tuzu kuru kesim. Yoklukta da bollukta da hep tatile gider onlar. Tatile hiç bir zaman gidemeyen milyonlarca insan var. Sen başka ülkede mi yaşıyorsun acaba ?
    Cevapla
  • Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde müslümAn ülkede eczanede haç işareti,yönetim başkanlari da gavur hep
    Cevapla
  • Beyruttan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan hakkında zerre bilgin yok ülkede %20 müslüman gerisi berberi hristiyan önce OKUMAK LAZIM önce lübnanda camiyi zor bulursun
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa’nın kanunlarıyla yönetiliyorlar, sözüm ona şii kökenli birçok Lübnan’lıda Müslümanlıkla yakından uzaktan alakaları yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünyada eczane sektörü kapansada yerli milli bitkisel ilaçlara geçilse. Çünkü içinde ne olduğu belli olmayan belli devletlerin tekelinde olan bir ilaç sektörü. Mesela hastaneye düşen ömür boyu ilaçlara bağımlı yaşayabiliyor. Hayvanın dişi çürümezken satılan antibiyotiklerle insaların dişleri daha çocukken çürüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR