Kendisine banka izlenimi verip para toplamışlar! BDDK harekete geçti

Kendilerine banka izlenimi vererek katılım fonu topladığı belirlenen ‘FlexsBank’, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu incelemesine takıldı.Şirketin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulduğu fakat ofislerinin bulunmadığı ortaya çıktı

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2021 11:00 GÜNCELLEME 06.08.2021 11:00 EKONOMİ
Kendisine banka izlenimi verip para toplamışlar! BDDK harekete geçti
Kendisine banka izlenimi verip para toplamışlar! BDDK harekete geçti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Hukuk İşleri Daire Başkanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yapılan incelemede, 'FlexsBank' isimli internet sitesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, FlexsBank isimli web adresinin, yürüttüğü faaliyet itibarıyla gereken izni almaksızın kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda banka adını ya da banka gibi faaliyet gösterdiği ve banka gibi mevduat veya katılım fonu topladığı belirlendi.

BANKACI SÜSÜ VERDİLER

Bankacılık faaliyeti kapsamında kalan talepleri başka bir site üzerinden hukuka aykırı şekilde yönettiği anlatılan dilekçede, hosting hizmetini Türkiye'deki bir sağlayıcıdan aldığı fakat Kıbrıs üzerinden faaliyet gösterdikleri belirlendi. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yetkili Adli Makamına istinabe evrakı gönderilerek, FlexsBank isimli internet sitesinin içerik sağlayıcısı olan şahıs veya şahısların savunmalarının alınması istendi.

YURT DIŞINDA YAŞIYORLAR

Şirketin KKTC Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü tarafından 252 tescil numarası ile kaydının yapıldığı, Gazimağusa Serbest Limanı'nda ofis ve depolarının bulunmadığı ortaya çıktı. Kağıt üzerinde belirtilen şirket direktörlerinin Celalettin Emre S. ve Nezahat Ebru S.'nin yurtdışında yaşadıkları belirlendi. Avukatları aracılığıyla savcılığa başvuran ikili, Covid-19 nedeniyle bir süre Türkiye'ye giriş yapamayacaklarını bildirdi.

5411 SAYILI KANUNA MUHALEFET DAVASI

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda, şüphelilerin soruşturma konusu FlexsBank sitesinin sahibi veya işleteni olmadıklarını ileri süren ikili hakkında 5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık suçundan dava açıldı. İddianamede, 'FlexsBank' isimli internet sitesi yetkilisi olan şüphelilerin, gereken izni almadan ticaret unvanlarında banka adını kullandıkları kaydedildi. Yine iddianamede, ilân, reklam ve kamuoyu tanıtımlarında kendilerini banka gibi faaliyet gösterip, banka gibi mevduat veya katılım fonu topladıkları izlenimini uyandırarak söz ve deyimleri kullanarak suç işledikleri kaydedildi.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR