Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den son dakika 'yerli S-400' açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2021 14:58 GÜNCELLEME 06.09.2021 16:00 EKONOMİ
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den son dakika 'yerli S-400' açıklaması
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den son dakika 'yerli S-400' açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Savunma sanayiinde pandemi sürecini "durmak yok, yola devam" sloganı çerçevesinde,  tedbirleri maksimum ölçüde alarak geçirmeye çalıştıklarını ve projelerde pek aksama olmadığını belirten İsmail Demir, "Tabii mücbir şartlarla çalışma şartları, mesafe vesaire konularla ilgili belirli tedbirler alındı. Bu biraz yavaşlamaya sebep oldu ama mesai artırarak, vardiyaları değiştirerek falan bunu bence göğüsledik ve gördüğünüz gibi projelerimizde de durmadan teslimatlarımızı yapıyoruz. Projemiz devam ediyor. Daha çok yolumuz var. Koşmamız gerekiyor. Yapacak çok işimiz var, yaptıklarımızın daha iyisini yapmak üzere sürekli olarak geleceğe bakmak durumundayız. Çok iyi yaptık demektense bundan daha iyisi yapacağız demek daha işimize geliyor." dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ ÜRÜNLER SAHAYA VERMEYE BAŞLADIK"

"Kabiliyetler önemli, çeşitli alanlar var. Mesela ülkemizin 3 sene önce kendi milli ve yerli yapımı bir hava savunma sistemi yoktu." diyen Demir, "Hava savunma sistemi deyince S400'ler falan gelecek akla ama hep söylediğimiz gibi hava savunma kademeli sistem. Bizim son dönemlerde devreye alınan Sungur, Hisar-A+, Hisar-O+'larla beraber ki Hisar-A ve O'lara biz artı dedik. Çünkü ilk başta talep edilen kabiliyetlerin ötesinde kabiliyetler ekleyerek verdik. Yani genelde bir kabiliyet tanımlanır onu tutturmaya çalışırsınız. Biz onun ötesine geçerek teslimatları yaptık. Atmaca'nın karadan karaya olanını devreye almak üzereyiz, torpido çalışmalarına devam ediyoruz. Elektronik harp son zamanlarda özellikle harekat alanının çok önemli bir unsuru. Çeşitli karıştırmalar, ona karşı alınacak tedbirler ki İHA'larımızın bile operasyonlarında bugün çok önemli bir rol oynuyor. Elektronik harpte çok önemli ürünler sahaya vermeye başladık. Tabii denizcilik sektöründe yine sistemler var." açıklamasında bulundu.

"TAHRİP GÜÇLERİ VE MESAFELERİ FAZLALAŞMAYA BAŞLADI"

İnsansız sistemler deninde sadece İHA'lardan bahsetmediklerini ifade eden Demir, "İnsansız sistemler diyoruz ki buna kara ve deniz araçları da dahil. O alanda çeşitli prototipler geliştirilmesine devam ediliyor. Bunların bir kısmı deneme safhasında, bir kısmı envantere girmek üzere. Bir de bazı ürünlerimizi değiştiriyoruz. Şimşek diye bir hedef dronumuz vardı. Onu bir değişiklikle seyir füzesi haline getirdik. İHA ve SİHA’larımızdaki mühimmatın hem menzilini artırdık hem de çeşitlendirdik. Hem tahrip güçleri fazlalaştı hem mesafeleri fazlalaşmaya başladı. Sahadan aldığımız geri bildirimlerle yaptığımız pratik çözümler var. Mermi yolu, el bombası kutusu, mayın dedektörü, EYP’ye karşı tedbirler gibi bir dizi alan var." dedi.

TANK MOTORU TEST AŞAMASINDA

Tank motorunun şu anda testte çalıştığını belirten Demir, "Motorlar konusunda bir seferberliğimiz var ama bir parantez açarak şunu söyleyeyim. Bu motorlar aslında klasik teknolojiye dayanıyor. Ancak geleceğin teknolojileri başka motorlara işaret ediyor. Bu alanın da boş kalmaması gerekiyor. Bu motorlar devre dışı kaldığında teknolojiler değiştiğinde bunun hazırlığının da yapıldığını belirtmek isterim. SİHA’ları kullandık ama hasımlarımız SİHA’larımızın kabiliyeti ile ilgili belirli bir doneye sahip oldular. Burada durursak yakalanırız. Daha iyi SİHA’yı nasıl yaparız bunun peşindeyiz. Burada duramazsınız. Mutlaka yeni teknolojilere kafa yormanız lazım. Harekat ortamında durdurulamaz iletişimi kesilemez olmanız lazım. Milli muharip uçağı ve insansız jet savaş uçağımızı ve uzaya çıkacak roketi heyecanla bekliyorum." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Reis: 2 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca Türkiye dereceleri almış olan ilim adamları, "patlayıcıların çok küçük maliyetle erken tesbiiti" projesini arzedebilmek için 3 senedir randevu bekliyor reis.
    Cevapla
  • Uzay şart. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedef, uzay platformundan yere füze fırlatabilmek. Çünkü bu sadece 4 dakikada hedefin vurulması demek ki, önlenmesi çok güç. ABD uzay kuvvetlerini kurdu. Bir ülkeye karadan füze gönderirsen, sattler alır ulaşması ve bu arada etkisiz hale getirilmesi kolaylaşır. Ama atmosferin üzerinden gönderilen füzenin hedefini vurması 4 dakika. Bunun üzerinde çalışılmaya başlanmalı.
    Cevapla
  • Osmanlıtürk 2 yıl önce Şikayet Et
    asla ama asla bos durmamaliyiz yerli silahlarimizi üretmeliyiz
    Cevapla
  • KANI DURDURUN 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gün EYP, mayın, roketten şehitler veriyoruz. Oysa bunları önleyecek teknolojiler var şuan. Önce her askeri konvoyun önündeki aracın önünde ilerideki gömülü patlayıcıyı bulan YER ALTI RADARI olmalı, sonra her aracın altı o patlayıcının enerjisini yanlara aktarması için V ŞEKLİNDE olmalı ABD gibi, bizde düz, V şeklinde olanı da gidip düze çevirdiler, Askerlerin belden üstü komple seramik zırh kaplı olmalı YOK olan da kağıt peçete kadar ufacık, ABDnin yüz askeri yaralanıyor hepsi kurtarılıyor KAN PIHTILAŞTIRICI ve ACİL YARDIMI çok iyi bizden. 100 m2 de olsa askerimizin olduğu her yere CIWS ve tepeye de balon veya kablolu drone ile HAREKET SENSÖRÜ konmalı 7 24. Baskınlardan ders çıkarın.
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gün bunlardan dolayı şehit mi veriyoruz hem de her gün öyle mi hadi ordan bea
    Cevapla
  • Turan Üç Hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bir dakikalılk zamanımız yok daha fazla çalışıp daha ileri gitmek zorundayız. Türk savunma sanayisi için emeği geçenlerden Allah razı olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR