Kriz bir ülkeye daha sıçradı! Dünya devleri üretimi durdurdu, mum ışığında çalışıyorlar

Çin'de devam eden elektrik kesintileri aralarında Apple ve Tesla için üretim yapanların da bulunduğu birçok fabrikada üretimin durmasına yol açtı. Öyle ki ülkenin kuzeyindeki bazı dükkanlar mum ışığında çalışmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2021 15:17 GÜNCELLEME 27.09.2021 15:21 EKONOMİ
Kriz bir ülkeye daha sıçradı! Dünya devleri üretimi durdurdu, mum ışığında çalışıyorlar
Kriz bir ülkeye daha sıçradı! Dünya devleri üretimi durdurdu, mum ışığında çalışıyorlar

Çin'de devam eden elektrik kesintileri aralarında Apple ve Tesla için üretim yapanların da bulunduğu birçok fabrikada üretimin durmasına yol açarak ülkede geçen hafta başlayan elektrik sıkıntısının ekonomik bedelinin arttığını gösterdi. Ülkenin kuzeydoğusunda alışveriş merkezlerini daha erken saatlerde kapanmak zorunda kalırken bazı dükkanlar mum ışığında çalışmaya devam etti.

Analistler, Çin'deki kömür arzındaki darboğaz ve sıkılaştırılan emisyon standartlarının yol açtığı elektrik krizinin, çeşitli bölgelerdeki sektörlerde üretime zarar verdiğini ve ülkenin ekonomik büyüme görünümünü etkilediğini belirtti.

Devlet medyasının haberine göre, Çin'in kuzeydoğu kesimindeki birçok bölgede geçen haftadan bu yana yoğun elektrik tüketimi olan saatlerde kesintiler başlatıldı.

Ülkedeki en büyük elektrik şebekesi işletmecisi State Grid Corp, bugünkü açıklamasında temel güç tedarikini sağlama ve elektrik kesintilerini önlemek için çalışma taahhüdünde bulundu.

Çin, iklim hedeflerine ulaşmak için 2021'de enerji yoğunluğunu yaklaşık %3 oranında azaltma taahhüdünde bulunmuştu. Yetkililer yılın ilk yarısında 30 anakara bölgesinden sadece 10'unun enerji hedeflerine ulaşmasının ardından son aylarda emisyon kısıtlamalarının uygulanmasını hızlandırmıştı.

Elektrik kesintilerinin etkileri, bazı analistlerin 2021 büyüme tahminlerini düşürmelerine neden oldu.

Nomura, üçüncü ve dördüncü çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme tahminlerini %5.1'den %4.7'ye ve %4.4'ten %3.0'a düşürürken tüm yıl için tahminini ise %8.2'den %7.7'ye indirdi.

Morgan Stanley analistleri, üretim kesintilerinin uzaması halinde dördüncü çeyrekte GSYH büyümesinde 1 puan düşüş görülebileceğini belirtti.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • kulfani 2 yıl önce Şikayet Et
    birden ecevit aklıma geldi, 2001,2002 yıllarında elektirk kesintilerimiz vardı.fabrikalar vardiyalı sistemde çalışırdı. HEY GİDİ GÜNLER HEYY. Sahi ne çabuk uynuttuk.
    Cevapla
  • Boyka 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine fabrikalar vardiyalı çalışıyor nerde yaşıyorsun sen uzayda mı
    Cevapla
  • Beşer 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda covid gibi yayılacak eminim doğalgaz sıkıntısı vs bunun işaretleri, köylere dönüş zamanı geldi artık bir şekilde eskisi gibi kendimize yeter hale gelmeliyiz ve fazla konfor aramamalıyız.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi kriz çanları 2022 yılı için çalmaya başladı bile çin çin ler virüsten sonra krizlerin merkezi olmaya devam ediyor bakalım dünya ekonomisi ne olacak hangi ülkeler iflas topunu atacak.Bu kış çok sert geçeceği belli turşuları,tarhana,kurutmalıklar,salça,baklagilleri,un şeker,yağ vs şimdiden rezerve edin!!!
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerimizin ninelerimizin eskiden yaptığı gibi yaparsak kısacası kışlıklari şimdiden ayarlarsak kışın fahiş fiyat oluşumunu engelleriz ve oluşabilecek olağan olumsuzluklardan etkilenmeyiz
    Cevapla
  • Tahircan 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba ...yangın tellali:-)
    Cevapla
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    çinde elektirik kesintisi olmaz
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    niye olmaz cin de uc bes yedek hat mi var avrupa dunya bile oluyor cin de niye olmaz cin dedigin zaman ufak bir yer degil orda felaket su bu olur yada alt yapi yetmez ise sistem yanar kisaca cok sey var cin de olmaz demek baska dunya yasiyorsun demek
    Cevapla
  • Tahircan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun...gittinde gördünmü
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamanda elektiriksiz kalmak bana hiç inandırıcı gelmiyor birşeyler çeviriyorlar unutmayın covid hastalığıda oradan çıkmıştı
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    Cemal elektirik uzaydan gelmiyor uretim gerek su nukler gerek ayni anda yuklenme olur ise bak nasil kalirsin yada su olmasin bak nasil kalir su zengini ulkemiz cok yerde su bulamiyor elektirik de ayni su olmaz nukler yada kømur olmaz ise sistem calismaz ise bak nasil kalirsin galiba elektirik uzay da geliyor saniyorsun øyle degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR