Savunma sanayinde müthiş gelişme! Fransa'yı bırakıp Türkiye ile anlaştılar

Afrika ülkeleri, ikinci el ve stok fazlası savunma ekipmanları gönderen Fransa'dan vazgeçip Türkiye'ye yöneldi. Çad, Nijer ve Mali gibi ülkeler milyonlarca liralık anlaşmaları Türkiye ile yapmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2021 13:31 GÜNCELLEME 06.10.2021 13:31 EKONOMİ
Savunma sanayinde müthiş gelişme! Fransa'yı bırakıp Türkiye ile anlaştılar
Savunma sanayinde müthiş gelişme! Fransa'yı bırakıp Türkiye ile anlaştılar

Afrika kıtası genelindeki askeri ve istihbarat gelişmelerine yer veren Africa Intelligence sitesinin 24 Eylül tarihli ve "Fransa askeri ihtiyaç fazlalıklarını Gine Körfezi'ndeki ülkelere aktarırken bazı Sahel ülkeleri daha yüksek seviyeli bir işbirliği için sıkıştırıyor" başlıklı haberinde bölgede bulunan Çad, Gana ve Nijer gibi ülkelerin Fransa'nın eski tip askeri donanım ve araçlarını almak istemediği ve daha sofistike eğitimler ve ekipmanlar istediği bilgisine yer verildi.

TÜRKİYE, CİDDİ BİR RAKİP HALİNE GELDİ

Sahel bölgesi ülkelerin Fransa'nın 2. el ve eski silahlarıyla ekipmanlarından dolayı memnuniyetsiz olmalarının önemli bir sebebi de Türkiye'nin bölge ülkelerine yeni tip silah, mühimmat ve askeri araçlar satması. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, yeni ihracat kalemleri, Türkiye'yi, Fransa karşısında askeri sektörde bölgede ciddi bir rakip haline getirdi

SON İKİ YILDIR BÜYÜK ANLAŞMALAR İMZALANDI

* 2019 Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çad Cumhurbaşkanı Idris Debi Itno'nın katılımıyla iki ülke arasında 'Askeri İşbirliği Çerçeve Anlaşması' imzalandı.

* Otokar firması da aynı yıl Aralık ayında Gana Cumhuriyeti'ne 30 adet Cobra ve Cobra 2 taktik tekerlekli zırhlı araç ihraç etti. 2020 yılında Türkiye'nin ülkeye savunma ihracatı 24 milyon 688 bin dolar olarak gerçekleşti.

* 2021 yılının ilk 8 ayında Türkiye'nin Burkina Faso'ya yaptığı ihracat 6 milyon 934 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye'den öncelikli alınan ürünler arasında zırhlı araç Cobra, ASFAT tarafından üretilen 4 mekanik mayın temizleme teçhizatı yer alıyor.

* Nijer ile 2020'nin Temmuz ayında imzalanan anlaşmalar içerisinde bulunan 'Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması' kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Nijer'de askeri üs kurması da bekleniyor.

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan reisim bu günleri görmemize vesile olduğun türkiyenin başını eğdirmediyin için sen den yetiştiren büyüklerimizden ALLAH hım razı olsun utandırmasın şimdiden sonra vatanın takerine kimse taş koyamaz bir beraber olduğumuz sürece
    Cevapla
  • uquR 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bunu sevmedi.chpkkda sevmedi.
    Cevapla
  • cavus 2 yıl önce Şikayet Et
    birileri birşey üretip sattigimizi duymasin,memleketi satiyoruz zanneder.
    Cevapla
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Me işimiz var Afrikada der birileri.
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    ejdadımıza bu dünya 2 kişiye küçük tek kişiyede büyük geldi
    Cevapla
  • al, 2 yıl önce Şikayet Et
    heykelde ıhrac edelım afrıka ulkelerıne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR