Dev proje hizmete girdi! Bölgeye çok büyük fayda sağlayacak

Bakan Pakdemirli, Mersin’de 2011 yılında temeli atılan 185 bin dekar alanı sulayacak Pamukluk Barajı’nın açılışını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2021 13:15 GÜNCELLEME 19.10.2021 17:54 EKONOMİ
Dev proje hizmete girdi! Bölgeye çok büyük fayda sağlayacak
Dev proje hizmete girdi! Bölgeye çok büyük fayda sağlayacak

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı törenle Mersin'in Tarsus İlçesine bağlı Pirömerli mahallesinde 2011 yılında temeli atılan Pamukluk barajında su tutulmaya başlandı.

Açılışa Bakan Pakdemirli'nin yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı ile çok sayıda bürokrat, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Pamukluk barajının devreye girmesiyle dekar başına bin 410 lira gelir elde edileceği ve Mersin'in 37 mahallesinde yaklaşık 185 bin dekar arazi sulama suyu ile buluşacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen Pamukluk Barajında bugün itibari ile su tutulmaya başlanıldığını belirtilirken, Barajın milli ekonomiye yıllık 260 milyon lira katkı sağlayacağını ve yine barajdan yılda 68 milyon kilowat saat enerji üretileceği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR