Türkiye'nin en büyük seramik fabrikası açılıyor! 4 bin kişiyi istihdam sağlanacak

Türkiye'nin en büyük seramik fabrikasının Aydın'da açılacağını açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 4 bin kişilik istihdam müjdesi vererek "Evlatlarımızın doğduğu yerde karnını doyurmasını istiyoruz" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2021 20:48 GÜNCELLEME 14.10.2021 20:48 EKONOMİ
Türkiye'nin en büyük seramik fabrikası açılıyor! 4 bin kişiyi istihdam sağlanacak
Türkiye'nin en büyük seramik fabrikası açılıyor! 4 bin kişiyi istihdam sağlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı, Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydınlılara 4 bin kişilik istihdam müjdesi verdi. Gelişen önemli sanayi kentlerinden olan Aydın'da, Türkiye'nin en büyük seramik fabrikası açılacağını açıklayan AK Partili Savaş, Aydın'ın potansiyeline dikkat çekerek "İlimiz bunu fazlasıyla hak ediyor" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ SERAMİĞİN YÜZDE 25'İ BURADA ÜRETİLECEK"

Türkiye'nin en büyük seramik fabrikasının Çine'de faaliyet göstereceğini açıklayan Savaş, "Türkiye'deki seramiğin yüzde 25'i burada üretilecek. İlimizin üretim kapasitesini, istihdam kapasitesini, ihracat kapasitesini artıracak bir yatırım olacak. Madenlerimizin tonla satılmak yerine metrekare üzerinden satılacak ve ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak. Bu tür yatırımların sayısını ne kadar artırırsak, ilimizin vergi geliri artar ve dolayısıyla Büyükşehir'in hazineden aldığı pay da artar. Herkesin yatırımcı dostu olmaya davet ediyorum. İlimiz sahip olduğu potansiyelden dolayı bunu fazlasıyla hak ediyor. Evlatlarımızın doğduğu yerde karnını doyurmasını istiyoruz. Gayretlerimiz bu yönde" dedi.

"4 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK"

Açılacak olan fabrikada 4 bin kişinin istihdam edileceğini sözlerine ekleyen Savaş; "Fabrikada 4 bin kişi çalışacak. 18 ayda inşaatı tamamlanacak. Tamamen ihracat. Türkiye'de üretilen seramiğin yüzde 25'i Çine'den, bu anlamda seramik fabrikalarının merkezi haline gelecek. Bu yeterli mi yetmez. Şu anda OSB'de 35 tane işletme var. 20 tanesi önümüzdeki yıl iki yıl içerisinde de 70 tane işletme orada aktif hale gelecek. Şu anda bin kişi çalışıyor. 3 yıl içerisinde 6 bin kişi çalışacak. Bugüne kadar madenlerimizi çuvallara doldurduk ve sattık ama bundan sonra ton ile değil metrekare ile satacağız" dedi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah yolumuzu açık etsin İnşallah büyük Türkiye için yola devam sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli ile güzel haberler
    Cevapla
  • geldim 2 yıl önce Şikayet Et
    yeşil yok diyenlere millet bahçesi yapıyoruz, fabrika yapın boşverin parkı bahçeyi diyorlar. fabrika yapıyoruz bu defada nefes alacak yer bırakmadınız yeşil yok diyorlar. niye böyleler sizce. çünkü cibilliyetlerinin gereğini yapıyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun böyle müteşşebbüsler ile yardımcı olan devlet yetkililerinden. İşte olması gereken bu. Ham madde olarak satmak vatana millete zulümdür.
    Cevapla
  • salihli 2 yıl önce Şikayet Et
    ihracat yaparlar iç piyasayada fahiş fiyata satarlar.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sende fabrika kur sen iç piyasaya çalış ucuz ucuz sat..
    Cevapla
  • Boşnak 2 yıl önce Şikayet Et
    Peşin hükümlü olma canım.
    Cevapla
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış ticaret açığı verdiğimiz sürece iç piyasaya değil ihracat yapmak daha doğru olur.
    Cevapla
  • Ersel 2 yıl önce Şikayet Et
    Aydın'da o kadar kalifiye işçi yoktur 2 senede iflas
    Cevapla
  • Esen 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bunu düşünmüssün fabrikaya para yatıranlar düşünmemişlerdir keşke sana danışsalarmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR