Cumhurbaşkanı Erdoğan 109 ton altın için imzayı attı! Dünyada ilk 5'e girecek

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edilen alan için acele kamulaştırma kararı çıktı. Rezervin bugünkü kurla 6,5 milyar dolarlık parasal değeri bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2021 16:21 GÜNCELLEME 18.10.2021 17:36 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 109 ton altın için imzayı attı! Dünyada ilk 5'e girecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan 109 ton altın için imzayı attı! Dünyada ilk 5'e girecek

Söğüt'te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan bazı taşınmazların kamulaştırması ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

3.5 MİLYON ONSLUK ALTIN VARLIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

Buna göre, Bilecik'te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan, altın ve gümüş cevheri üretimi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Öte yandan, 3.5 milyon ons rezervin ton karşılığı 108'i aşarken, rezervin bugünkü kurla 6,5 milyar dolarlık parasal değeri bulunuyor.

6 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz daha önce şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

"Borsaya bildirdiğimiz raporda da sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğu ortaya konuldu. Bunun da 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş, şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu ortaya konuyor. Ayrıca 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapılıyor. Bu miktarı da hesaba katınca Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedebiliriz. Bugünkü fiyatlar üzerinden bunu da değer olarak ortaya koymaya kalktığımızda yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz."

DÜNYADA DA İLK 5'E GİRECEK

"Belki Türkiye'de ilk, dünyada da ilk 5'e girecek yoğunlukta altın değerine sahip. Dünya ortalamalarının yüzde 2-3 civarında olduğu düşünüldüğünde, buradaki ortalama 1 ton toprak yığını içindeki altın varlığı ortalama oranı yüzde 8,6. Bu oran maden sahasının bazı yerlerinde yüzde 12'lere, 14'lere çıkıyor. Sondajlar bunu ortaya koyuyor. Bu da işletme maliyetinin ne kadar düşük olduğu anlamına geliyor."

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman beslemesi sözde vakıflar yaptıkları algılarla Türkiye'nin kendi madenlerini çıkarmasına engel oluyor..
    Cevapla
  • AKHİLAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Kamulaştırılması iyi de, Allah korusun chp-hdp ve diğerleri şeklinde tanımladıkları zillet ittifakı iktidar olursa devlete millete mi kalacak o altın? Verirler gavura geçerler
    Cevapla
  • Fakir Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce niye atmamış kim tutuyormuş
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahillik diz boyu.
    Cevapla
  • Tual 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye altın çağını yaşayacak
    Cevapla
  • kazals 3 yıl önce Şikayet Et
    hikaye anlatma gider ayak vurgunu yapcak
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Doymadınız gitti bir doyun kardeşim, işiniz gücünüz Erdoğan'a laf atmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR