Rusya son kozunu oynadı! ‘Kuzey Akım 2 yoksa ilave gaz yok’

Rusya, doğal gaz arzını artırmanın karşılığında Almanya ve Avrupa Birliği’dan, söz konusu boru hattından Avrupa’ya sevkiyatı başlatabilmek için gerekli yasal onayları vermelerini talep ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2021 13:51 GÜNCELLEME 19.10.2021 14:26 EKONOMİ
Rusya son kozunu oynadı! ‘Kuzey Akım 2 yoksa ilave gaz yok’
Rusya son kozunu oynadı! ‘Kuzey Akım 2 yoksa ilave gaz yok’

Rusya, enerji krizi yaşayan Avrupa’ya ilave gaz sevkiyatını karşılıksız yapmayacağının sinyalini verdi. Kremlin, tartışmalı Kuzey Akım 2 boru hattından sevkiyatı başlatmak istiyor.

Rus devletine ait gaz devi Gazprom ile Kremlin’e yakın isimlere göre, Rusya, doğal gaz arzını artırmanın karşılığında Almanya ve Avrupa Birliği’dan, söz konusu boru hattından Avrupa’ya sevkiyatı başlatabilmek için gerekli yasal onayları vermelerini talep ediyor.

33 günlük doğal gaz depoda33 günlük doğal gaz depoda

Kremlin’de iktidara yakın üst düzey bir parlamenter olan Konstantin Kosachyov, Rusya’nın bu konudaki talebini net bir şekilde ifade etmese de, verdiği bir röportajda “Sadece bize ait olmayan hataları gidermek için imdada yetişemeyiz. Biz tüm sözleşme şartlarımızı ve tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bunun dışındaki her şey ilave gönüllü ve karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalara tabi olmalı” dedi.

Avrupa’da fiyatlar uçuşa geçti! Türkiye’nin iki katına çıktıAvrupa’da fiyatlar uçuşa geçti! Türkiye’nin iki katına çıktı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ayın başında yaptığı açıklamada bölgeye rekor hacimlerde gaz sevkiyatı gerçekleştirebileceklerini söylemiş, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak da tartışmalı Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının, bunu sağlamanın bir yolu olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • türk damat 2 yıl önce Şikayet Et
    putin blöf yapıyo ,votka içmesini bilirler ,gerisini anladınız
    Cevapla
  • Deliniğdeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kış almanya'da odun yakacağız
    Cevapla
  • Asaf 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah...
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Toryum enerjiye araştırıp geçmeliyiz
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükseldikçe haçlılar küstahlaşıyor, doları gerçekçi olarak kısa vadede düşürmenin tek yolu Suriye'deki hakkımız olan enerji bölgelerini ilhak etmektir, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji için yurt dışına çıkıyor. Eşkıya teröristler yanı başımızdaki haklarımızı gasp edip Türk halkına zulüm ediyor. 40 yıldır bize terör ve savaş yoluyla verdikleri zarara karşılık hakkımızı tazminat olarak almalıyız. Aksi taktirde "10 Aralık Hareketi" denen kaos ittifakı 2023 seçimlerini kazanacak ve 20 senede ki tüm kazanımlarımız yok edilecek. Yerli silahları ve projeleri rafa kaldıracaklar, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler..
    Cevapla
  • Adil Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Enerji hakkımızı almalıyız başka çare yok
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    putin akili insan ülkesi icin en iyi sini yapti ab hak ediyor....
    Cevapla
  • KKTC kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah Putin aaahh...! Amerika korkusu olmasa içlerinde izin verirler, lakin ABD kurumlarına basıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR