Almanya Merkez Bankası Başkanı istifa etti

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann kişisel nedenlerle sene sonunda görevden ayrılma kararı aldığını açıkladı. Weidmann başkanlık koltuğunda 2011 yılından bu yana oturuyordu

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2021 13:53 GÜNCELLEME 20.10.2021 13:53 EKONOMİ
Almanya Merkez Bankası Başkanı istifa etti
Almanya Merkez Bankası Başkanı istifa etti

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann istifa etti. Bundesbank'tan yağılan açıklamaya göre Weidmann kişisel nedenlerden dolayı yıl sonunda görevini bırakacak.

2011 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Weidmann Bundesbank çalışanlarına yolladığı mektupta "10 yılın yeni bir sayfa açmak için yeterli bir zaman olduğu kanaatine vardım, hem kendim hem de Bundesbank için" ifadelerini kullandı.

MERKEL'İN DANIŞMANIYDI

Merkez Bankası Başkanı olmadan önce Jens Weidmann, Şansölye Angela Merkel'in ekonomi danışmanıydı. Weidmann zaman zaman Avrupa Merkez Bankası ile genişlemeci politikaların kapsamı konusunda yaşadığı fikir ayrılıklarıyla gündeme geliyordu.

İstifanın ardından Almanya'da Merkel dönemiyle beraber Bundesbank'ta da Weidmann dönemi kapanmış olacak.

YORUMLAR 1
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok kritik yerden istifa gelmiş merkel neden bıraktığı çıktı ortaya gider ayak Almanyada kriz patlak verecek pandemi çok kötü yönetildi.Faturası yine gurbetcilere çıkartırlar bunlar Allah sabır versin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR