Ethereum rekorları nasıl tetikleniyor?

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum, rekorlar kırmaya devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum’da meydana gelen rekorların tetiklenmesini inceleyelim.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2021 15:05 GÜNCELLEME 10.11.2021 15:05 EKONOMİ
Ethereum rekorları nasıl tetikleniyor?
Ethereum rekorları nasıl tetikleniyor?

Ethereum için yeni bir hafta ve yeni rekorlar. Bundan yalnızca günler önce Ethereum ağında gerçekleştirilen Altair güncellemesiyle birlikte kripto para 4,400 doların üzerine yükseldi. Güncelleme Ethereum’un hisse kanıtı (proof of stake) modeline geçişinde yol haritasının adımlarından bir tanesi oldu. Bu rekor ise hızla geride kaldı ve kripto para 4,669 doların üzerine yükseldi. Bugün ise Ethereum fiyatı 4,718,43 dolar seviyesinde seyrediyor.

METAVERSE ETKİSİ REKOR GETİRDİ

Piyasa değeri açısından dünyanın ikinci en büyük kripto parasında ard arda gelen rekorlar, Ethereum network’ünde gerçekleşen güncellemeler ve sanal evren (metaverse) uygulamalarının yükselişiyle tetikleniyor.

Facebook’un Meta ismini almasından bir hafta sonra sanal evren (metaverse) ilişkili token’lar spot ışıkları altında olmaya devam ediyor. Kategorinin zirvedeki varlıkları ise Decentraland ve Sandbox bir hafta içinde %150 artış gösterdi. Ancak metaverse uygulamalarına yönelik yeni ilgi dalgası burada son bulmuyor. Büyük şirketler de metaverse alanına yöneliyor. Nike bu hafta şirketin Nike markalı sanal ayakkabı ve giysi satışına başlayacağını açıkladı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR