TİSK'ten asgari ücret açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan, asgari ücret tespit komisyonu çalışmaları öncesinde yapılan açıklamada, başta asgari ücret olmak üzere, tüm ücretler üzerindeki vergilerin kademeli olarak azaltılması çağrısında bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2021 11:54 GÜNCELLEME 15.11.2021 12:38 EKONOMİ
TİSK'ten asgari ücret açıklaması
TİSK'ten asgari ücret açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan, asgari ücret tespit komisyonu çalışmaları öncesinde açıklama yapıldı.

Açıklamada dünya genelinde artan emtia fiyatları ile enerji ve taşıma maliyetlerinin birçok sektörü olumsuz etkilediği belirtildi.

"Bu nedenle, dönemin koşulları dikkate alınarak dengeli bir asgari ücret belirlenmesi her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıyor" denildi.

Önceliklerinin çalışanların refahı olduğunu vurgulanan açıklamada, "Asgari ücret için, gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek akılcı bir seviyede uzlaşı sağlanacağına inanıyoruz" iadesi de yer aldı.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Salih cülfük 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyetine sesleniyorum dolar yükseldi diye fırsatçılık yapıp herşeye yüzde yüz zam yapıldı ve buna kimse ses çıkarmadı ya hadi buyrun dolar yükseldi diye asgari ucretede Iyi bir zam yapın Allah korkusu varsa adalet varsa vicdan merhamet varsa asgari ucretede aynı şekilde zam yaparsınız yüzde yüz olmasın yüzde elliyede razıyız kalbiniz doğruysa yaparsınız
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret net 5.000 TL olması lazım insanlar çok mahdur geçinemiyorlar hayat şartları çok zor
    Cevapla
  • Sessiz biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar zamlardan sonra asgari ücret 5000 tl olması gerek abartmıyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    En düşük emekli maaşı asgari ücretle eşitlenmelidir ... emekliyi savunan kimse yok yahu bu nasıl bir şey milyonlarca insanı yok saymak nasıl olur hayret verici..1500 TL 2000 TL emekli maaşı mı olur kulak arkası eden herkes eninde sonunda bu gerçekle yüzleşecek lütfen herkes destek versin bu sistem doğru bir sistem değil
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    4500 tl net açıklayın vergiden muaf tutun uzatmayın
    Cevapla
  • Süleyman çınar 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında net 4500 olmalı ama vergisiz bir şekilde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR