Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını 18 Kasım'dan geçerli olacak şekilde 100 baz puan indirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2021 09:25 GÜNCELLEME 22.11.2021 11:01 EKONOMİ
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı!
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı!

TCMB'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 22.10.2021 ile 17 Kasım 2021 tarihleri arasında arasında yüzde 10,50 olarak uygulanan faiz oranı 18 Kasım'dan geçerli olacak şekilde yüzde 9,50 olarak uygulanmaya başlandı.

Açıklamada, "18.11.2021 (dahil) zorunlu karşılık tesis tarihinden itibaren Zorunlu Karşılıklar Uygulama Talimatının "Zorunlu karşılıklara faiz/nema ödenmesi" başlıklı 10. maddesinde açıklanan usul ve esaslara göre bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payını artırıcı yönde %9,5 ile %15 arasında farklılaşan faiz/nema oranları uygulanacaktır." denildi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • ahmet aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu Altın hesapların da olması lazım. Zorunlu fiziki ALTIN olması lazım. Kağıt üzerinde günlük kurdan çevriliyor. Herkis çekmeye gitse altın hesabını bırak altını toprak kalmaz
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası, politika faizini düşürüp, TL cinsinden karşılıkları azaltarak bankaları, kredi vermeye zorluyor. Bundan sonraki hamle ise DOLAR cinsindeki karşılıkları 100 puan artırmak olacaktır. Buda bankalar piyasadan dolar toplamak zorunda kalacak anlamına gelir.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bize bunları finansal dille değil açık örneklerle anlatın. yani diye başlayın. ben gidip google yazmak zorunda kalmayım zorunlu karşılık kararı nedir diye ? haberi direk mesleksel terimlerle değil halkın anlayacağı dille yazalım lütfen.
    Cevapla
  • erol 2 yıl önce Şikayet Et
    bu merkez bankasi denen kurum açiklama yaptikça dolar euro firliyor.tek amaçlari bu.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    umarım market fiyatlarını ve kiraları düşürür bu zorunlu karşılık. bende hiç bir şey anlamadım.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 yıl önce Şikayet Et
    Her 100 TL verilen kredinin, sigortası olarak normalde 23 birimi merkez bankasında saklanır. Yani bankalar sizden aldıkları her 100 tl için size 1 TL faiz verirken 23 TL sini devletin kasasına koyar geriye kalan 76 lirasınıda istediği kişiye TL cinsinden kredi verir. o 76 liranında %120 oranında para kazanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR