Erdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklama

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomideki gelişmelerle ilgili "Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2021 19:42 GÜNCELLEME 22.11.2021 20:10 EKONOMİ
Erdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklama
Erdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan, ekonomi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Erdoğan "Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız." dedi. Asgari ücretler ilgili de son dakika açıklamasında bulunan Erdoğan "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz." diye konuştu.

"KÜRESEL EKONOMİ YENİ SINAMALAR KARŞISINDA BOÇALAMA İÇERİSİNDE"

Milletimizin hak ve özgürlükleri ile refahı konusunda yaşanan hiçbir gelişme kolay olmamıştır. Çok partili siyasi hayata geçişimizden sonra milli iradenin üstünlüğünü tanımak yerine tek parti faşizmini destekleyen her zaman olmuştur. Milletimize ağır maliyetler yükleyen bu sistemin ekonomik zorlukları da vardır. Son 19 yıldaki güçlü siyasi idare, bu mücadeleyi verebilecek dirayete azme kavuştuk. Öncelikle sorunun adını doğru koymamız gerekir. Sadece kurdaki yükselişe bağlı olarak kimi ürünlerde ortaya çıkan artışlar istihdamı yatırımı etkilemez. Ülkemizde yaşanan durum tam da budur. Yani fiyat artışıdır. Bugüne kadar tüm ülkelerde geçerli tek enflasyonla mücadele örneği görülmemiştir. Cari açığı olup da enflasyon yaşamayan ABD gibi ülkelerin sorun yaşamamasının nedeni paralarının rezerv olmasıdır. Geçmişte 1929, 2008 büyük krizlerini yaşayan küresel ekonomi yeni sınamalar karşısında ciddi bocalama içindedir.

Gelişmiş ülkelerin parasal genişleme, küresel ekonominin işleyişini daha da bozdu. Araştırmalar, ABD'deki şirketlerin aldıkları kredilerin bırakın parasını faizlerini bile ödeyemeyeceklerini gösteriyor. Dünya borsalarındaki şişkinlik, basılan fazla paranın gidecek yer bulamamasından kaynaklanıyor.

'KARŞIMIZDAKİ BU TABLO BİZİ BİR TERCİHE ZORLAMIŞTIR'

Gelişmiş ülkelerin parasal genişleme, küresel ekonominin işleyişini daha da bozdu. Araştırmalar, ABD'deki şirketlerin aldıkları kredilerin bırakın parasını faizlerini bile ödeyemeyeceklerini gösteriyor. Dünya borsalarındaki şişkinlik, basılan fazla paranın gidecek yer bulamamasından kaynaklanıyor. Üretici fiyatları, enflasyonu, Çin'de %13,5, AB ortalaması %16,2'yi gördü. ABD'nin bir yandan aylık 15 milyarlık parasal daralma açıklarken diğer yandan 1,5 trilyonluk yatırıma izin vermesinin nedeni de işte bu durumdur. Çin'in de ciddi bir finansal genişleme politikasıyla parasını düşük tutmayı amaçlıyor. Karşımızdaki bu tablo bizi bir tercihe zorlamıştır. Her zaman ki gibi biz mücadeleyi tercih ettik.

'EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞINDAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ'

Geçmişten beri her alanda olduğu gibi finansal kriz yönetiminde ciddi tecrübe sahibi ülke olarak dünyanın zor dönemden geçtiği dönemde fırsatlardan yararlanmakta kararlıyız. Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin, kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük. Sabrettik ve başardık. Biz aynı oyunu terör örgütleriyle mücadelede gördük. Karşı atağımızı yaptık başardık. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız. 

 

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz." dedi.

DEPREM KONUTLARININ TESLİM TARİHİNİ AÇIKLADI

Sözlerime Cuma günü bizzat yerinde sevinçlerini paylaşacağım, İzmirli kardeşlerimle başlamak istiyorum. 30 Ekim'de İzmir'de acı bir deprem yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Depremi ilk anından itibaren hükümet olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın imdadına koştuk. Deprem anından itibaren Bakanlarımızla, AFAD'la Kızılay'la ilgili tüm kurumlarımızla sahadaydık.

Yaşanan depremin ardından Elazığ'da 23 bin 677 konut, Malatya'da 6 bin 880 konut yaparak, bir yıl geçmeden vatandaşlarımıza teslim etmeye başlamıştık. İzmir'de de aynı hızda konutlarımızı inşa ettik. Hazırlıkları tamamlayarak yıkılan evlerin yerine yeni konutların temellerini 22 Şubat'ta attık. Bayraklının 3 mahallesinde 7 ayrı bölgede bin 391 konut inşa ettik. İnşallah Cuma günü bu konut ve dükkanları vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

YORUMLAR 281 TÜMÜ
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkler para oyunları da dahil her türlü oyuna vardır. Bundan sonra görsünler bak para oyunu nasıl oynanırmış. Savaş oyunlarında yaptığımız gibi , tüm kurum ve kuruluşlarımız ve halkımızın desteğiyle topyekün hamlelerle bu oyunu da kazanırız! Yeni Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle bu mümkündür! Dünyayı sömürdükleri para ve ekonomi sistemlerinin zaten sonu gelmiştir.
    Cevapla
  • Hasan Ramazanoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcımız olsun Reisim. Önce Allah'ımıza sonra da size güveniyoruz.
    Cevapla
  • ceviz 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun BAŞKANIM Faiz Allaha savaş açmaktır. Sen Bunu kaldıracağım diyorsun ya Allah sana yardımını mutlaka görünmeyen ordularıyla gönderecektir.
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Reis.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaa ben bu adama çok güveniyorum .Rabbım başımızdan eksik etmesin .seni seviyoruz başkanım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR