Başkan Erdoğan müjdelemişti... Pratisyen hekime 2 bin 500, uzman doktora 5 bin lira zam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman doktorlara 5 bin lira zam yapacağız" sözleriyle müjdesini verdiği hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurulu'nda teklife eklenerek kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 09:17 GÜNCELLEME 02.12.2021 09:17 EKONOMİ
Başkan Erdoğan müjdelemişti... Pratisyen hekime 2 bin 500, uzman doktora 5 bin lira zam!
Başkan Erdoğan müjdelemişti... Pratisyen hekime 2 bin 500, uzman doktora 5 bin lira zam!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlere yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklenerek yapılacağını söyledi.

Bakan Koca, TBMM'de AK Parti grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.  Koca, hekimlere yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne madde ihdasıyla eklenerek gerçekleştirileceğini kaydetti. Koca, "Bütün siyasi parti gruplarının da başkanlarının da destek vereceğini ümit ediyoruz, destek vereceklerinden bir şüphem yok. Hekimler, diş hekimleriyle ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil önemli maddeler" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DETAYLARI VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koca açıklama yaptığı sırada gazetecilerin yanına gelerek, "Ne söyledi?" diye sordu. Gazetecilerin hekimlerle ilgili düzenlemeye ilişkin açıklama yaptığını belirtmesi üzerine Erdoğan, "Para pul söylemedi mi?" diye sordu. Bakan Koca da detay vermediğini ifade etti. Erdoğan, "Detaylarını sizden alabilir miyiz?" sorusu üzerine, "Hepsi geliyor. 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın ardından açıklamasını sürdüren Koca, düzenlemenin özellikle hekimleri mutlu edeceğini belirterek, "Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Düzenleme bugün Meclis'te bütün milletvekillerinin, siyasi parti gruplarının desteğini bekliyoruz. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor" diye konuştu.

HEKİMLERE EK GÖSTERGE TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Doktor ve diş hekimlerine ek ödeme ve ek gösterge ile ilgili maddeler Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne eklendi ve buna ilişkin maddeler TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Teklif, doktor ve diş hekimlerine döner sermaye bütçesinden yapılan sabit ek ödemenin merkezi yönetim bütçesinden ödenmesi ve Sağlık Bakanlığında görev yapan eğitim görevlileri uzman hekimlerin ve hekimlerin yararlanmakta oldukları en düşük ek ödeme oranlarında düzenleme içeriyor.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklamasıSon dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklamasıSon dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLİYOR

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Kanun Teklifi'ne, Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri içeren maddeler ihdas edildi.

Tabip veya diş tabibi kadro ve pozisyonları esas alınarak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış olanlar ile, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olan tabip ve diş tabiplerinden ilgili mevzuatına göre uzman olanlara emeklilik maaşlarında iyileştirme öngörülüyor. Söz konusu ilave ödemenin çalışanlara da ödenmesi sağlanıyor.

BAKAN KOCA'DAN BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni düzenleme ile ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşıda şu ifadeleri kullandı:

Hekimler başta olmak üzere, sağlık çalışanlarımızın maddi haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun maddeleri yüce Meclis’te gündeme alındı. Bu iyileştirmelerin çoktan hak edildiğini toplum olarak biliyor, sonuçlarının hepimize yansıyacağına yine toplumca inanıyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanımıza duyarlılığı için şükranlarımı arz ederim. Bize destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, düzenlemenin Meclis’te görüşülmesinde oy birliğiyle hareket eden milletvekillerine ve partilere teşekkür ediyorum.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 562 TÜMÜ
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    bir mühendis bir doktordan kat be kat fazla bilim ve ilim sahibi.bir mühendisin yaptığı hastahane olmassa çadırda mı hasta bakacaklar yada elektronik mühendisi olmasa mr ,röntgenvs... olmaz ve doktorlar hiç bir hastayı tedavi edemezler.Ki aşı gelmezden önce gördük sesleri çıkmıyordu.madem çok yeteneklilerdi de aşı gelmeden iyleştirselerdi hastaları yada aşıyı bulsalardı!diğer bilim sahibi memurları yok sayıp özellikle Hiçbir haklarını iyileştirmediğiniz ve PERİŞAN ETTİĞİNİZ MÜHENDİSLERİ YOK sayıp sadece doktora, bir mühendis maaşının yüzde sekseni kadar zam yapmanız ne kadar iyi devlet yönettiğinizi ortaya koyuyor.
    Cevapla
  • TAHA 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten doktorlar burunlarından kıl aldırmıyor,zaten havalarından geçilmiyor.neredeyse biz hastaya bakmak istemiyoruz SADECE bize maaş verin diyecekler.SİZ DE BU ÜLKEDE TEK ÇALIŞANLAR DOKTORLARMIŞ GİBİ DİĞER MEMURLARI (İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİ,MAKİNE MÜHENDİSLERİNİ,ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİNİ,ENDÜSTRÜ MÜHENDİSLERİNİ,AVUKATLARI,TEKNİKERLERİ ,TEKNİSYENLERİ ) PAS GEÇİN HABİRE DOKTORA ZAM ZAMDA ZAM.DİĞER MEMURLARA YÜZDE 6 .HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!!!
    Cevapla
  • doğucan akyol 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam sağlıkçı arkadaşlar salgında sağolsun çok çalıştılar hakettiler bence ama bu zamı verenlerin normal memuruda düşünmeleri gerekir biraz yoksa bu adalet ve kalkınmaya biraz tes düşer. çünkü meslekler arası makası bu kadar açmak doğru olmaz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    8 yıllık memurum maaşım 5 bin lira... Uzman doktorlara aldığım maaş kadar zam yaptılar. Valla helal olsun ne diyeyim... Bir de Ocak zammı oh ne güzel... En azından makası bu kadar açmayaydınız iyiydi!!!
    Cevapla
  • Seyyah Devri 2 yıl önce Şikayet Et
    Zam Yok . Bütçe kalemi değişikliği .
    Cevapla
  • drhasan 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan zaten dönerle verilen ücreti sabitleyip adını değiştirerek veriyorlar o kadar sadece emeklilik maaşı düzeliyor kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar malesef
    Cevapla
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN DOKTORLAR OLARAK ülkenin kaymağını yiyorsunuz.birde kalkmış hala utanmadan sıkılmadan dert yanıyorsun.bir de kamuoyunu ilgilendirmiyor yanlız siz doktorları ilgilendiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR