İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi (İSPARK), Sayıştay'a verdiği mali tabloya göre 2020'de 41 milyon 351 bin 130 lira zarar etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 11:58 GÜNCELLEME 09.12.2021 19:19 EKONOMİ
İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı
İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı

Sayıştay'ın 2020 yılına ait raporunda, İSPARK'ın mali tablosu ve denetim bulgularına yer verildi.

Mali tabloda, İSPARK'ın gelirlerini oluşturan net yurt içi satışları 334 milyon 488 bin 988 lira, faaliyet alacakları 2 milyon 795 bin lira, şüpheli ticari alacaklar 2 milyon 414 bin lira, faaliyet borçları 35 milyon 803 bin lira, dönem net zararı ise 41 milyon 351 bin 130 lira olarak açıklandı.

AİLE ÜYELERİNE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Sayıştay'ın raporunda, İSPARK'ta görev yapan yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, genel müdür, genel müdür yardımcısı ve bir kısım personel ve bunların aile fertleri için özel sağlık sigortası yaptırılarak poliçe bedellerinin şirket bütçesinden karşılandığı belirtildi.

Raporda, İSPARK'ta çalışan genel müdür ve yardımcısı ile yönetim kurulu başkan ve üyeleri için özel sağlık sigortası yaptırılabileceği ancak bunlar dışında kalan müdür, hukuk müşaviri, danışman, proje uzmanı, şef kadrolarında bulunanlar için uygulamadan vazgeçilmesi istendi. Ayrıca tüm personelin aile efradı için özel sağlık sigortası bedelinin şirket tarafından karşılanması uygulamasından vazgeçilmesi uyarısında bulunuldu.

Sayıştay raporunda ayrıca İSPARK'ın hesap ve işlemlerinin incelenmesi neticesinde, usul ve esaslara aykırı olarak şirketin, doğrudan hizmet alımında bulunduğu tespit edildi.

Raporda bu sebeple şirketin yüzde 18 KDV maliyetine katlandığını belirtilerek, "Sonrasında KDV hesaplamalarında, mezkur KDV, şirket tarafından tahsil edilen ve devlete ödenecek vergiden indirildiğinden, ödenecek KDV'nin de azalmasına neden olmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Yanız kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölge şefleri 17 TL maaş veriyorlar fatih kasdi hem isparktan hem ispark arabasıyla özel işlerinde kullanıyor hanımı İnternetten satış yapıyor arabayı kargo arabasını yapmış
    Cevapla
  • Haymanali 2 yıl önce Şikayet Et
    chp zihniyeti başka bir izahi varmi
    Cevapla
  • Bahri 2 yıl önce Şikayet Et
    Orayi nasil zarar ettirdiler her sey güzel olacak
    Cevapla
  • gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    hakimler sabcılar chplimi de sormuyor bunları.
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    çalışanlar dışında gideri olmayan ve tıka basa dolu olan ,para basan bir yer zarar ediyorsa devlet bunun üzerine gitmelidir,gitmiyorsa kendinde sorun var demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR