Yüksek aidatlara karşı noter kalkanı!

Son dönem neredeyse kiralarla yarışan site aidatlarındaki artış vatandaşı isyan ettirme noktasına gelmişti. Sitelerdeki fahiş aidatların denetim altına alınması için noter aracılığıyla ilk adım atılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 16:04 GÜNCELLEME 08.12.2021 16:04 EKONOMİ
Yüksek aidatlara karşı noter kalkanı!
Yüksek aidatlara karşı noter kalkanı!

Site yönetimleri tarafından mağdur edilen kat maliklerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir adım atılıyor. Konuyla ilgili iş birliği protokolü imzalanıyor.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"DAHA KURUMSAL HALE GELECEK"

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin konuyla ilgili, "Önüne geçilmesi için bir çalışma protokolü imzalıyoruz. Bu protokolle gerek yöneticilerimizin gerekse noterlerimizin karşılaştıkları problemlerin çözümü bu arada kat maliklerinin mağduriyetinin önlenmesi yönünde neler yapılabileceğini birlikte çalışarak bu sorunların ortadan kaldırılmasına çalışacağız. Yöneticilik daha kurumsal hale geleceği için o bakımdan önüne geçilmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

"İLK SOMUT ADIM"

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı ise "Siteleri apartmanlar mevzuatlar kanunlar yönetir. Hizmetin sağlandığı mevzuatın hüküm sürdüğü bir entegre sistem arzu ediyoruz. Bugün ilk defa somut bir adım atılıyor." dedi.

KAYNAK : ahaber
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR