Yeni kripto para dolandırıcılığı! 2 milyar dolar vurgun iddiası

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir grup vatandaş, Smart Trade Coin isimli kripto para şirketi ve şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar adına açıklama yapan avukat Adem Ay, "Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2021 11:25 GÜNCELLEME 12.12.2021 11:25 EKONOMİ
Yeni kripto para dolandırıcılığı! 2 milyar dolar vurgun iddiası
Yeni kripto para dolandırıcılığı! 2 milyar dolar vurgun iddiası

Thodex, Sistemcoin, Vebitcoin ve Bitrota'nın ardından bu kez de kripto para borsası Smart Trade Coin, dolandırıcılık iddialarıyla gündemde. 

Kripto para dolandırıcılığı iddiasında bulunan bir grup, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapıp suç duyurusunda bulurdu. 

Suç duyurusu dilekçesinde söz konusu 11 kişi hakkında “Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık suçu", “Nitelikli dolandırıcılık" ve “Yatırım tavsiyesi verme" suçlarından cezalandırılması istendi. Şikayetlerinin ardından mağdurlar adliye önünde açıklama yaptı. 

“SAVCILIKLARIMIZIN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASINI İSTİYORUZ"

Mağdurların avukatı Adem Ay,  mağdurların tüm birikimlerini ellerinden alındığını öne sürdü.

Adem Ay, "Şirket hakkında en son yapmış olduğumuz savcılık görüşmesinde Marshall Adaları'nda kurulmuş hayali bir posta kutusu olduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla birlikte ne yazık ki mağdurlar ve mağduriyette artmaya devam etmektedir. Çünkü şirketin web sitesi halen açık durumdadır. Halen kişiler reklam yapmaya devam etmektedir ve mağduriyet sayısı şikayetlere rağmen artmaya devam edecektir.

Buradan soruşturmanın genişletilmesini ve kodlar üzerinden paraların nereye aktarıldığını ve nasıl buraya getirileceği noktasında araştırmanın tam manasıyla yapılması için savcılıklarımızın elini taşın altına koymasını istiyoruz. Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz" dedi.

“BİZ HEM DOLANDIRILDIK HEM DE MAĞDUR OLDUK"

Mağdurlardan Nimet An seslerini duyuramadıklarını dile getirerek “6 aydır şikayetçi olmuşuz 6 ay içinde hiçbir şey yok. Bizim elimizden bütün yatırımlarımızı aldılar. Benim 4 tane yetimim var, benim eşim kendini asarak vefat etti. Biz hem dolandırıldık hem de mağdur olduk. Ben buradan Cumhurbaşkanıma sesleniyorum lütfen sesimizi duysunlar. Bize yardımcı olsunlar. Öyleyse bizde dolandırıcılık yapalım bizde kalkalım onun bunun parasıyla zevk yapalım. 40 bin elden verdim 185 bin lira değerindeki çeyreği de bozdurup elimden aldılar" dedi. 

“'AYLIK KAZANCIN YÜZDE OTUZUNU VERECEĞİZ' DEDİLER"

Mehmet Güvenç paralarını kripto para olarak gönderdiğini söyleyerek, "Normalde bazı günler kripto para piyasasında yüzde otuz, yüzde elli, yüzde altmış, yüzde seksen dahi kazanabiliyorsunuz. Bu adamların bize verdikleri yanıt şuydu ' biz arkadaşlar bu robot vasıtasıyla borsalar arası kur farkından alım satım yaparak arbitraj dediğimiz sistem üzerinden size aylık kazancın yüzde otuzunu vereceğiz' dediler. Yani siz 100 lira yatırıyorsanız bu paranın bir ay içinde yüzde otuzunu verecekler. Yani bu şekilde bu sistemde para kazanırsınız dediler" şeklinde konuştu. 

“ŞU ANDAKİ KAYBIM 300 BİN DOLAR"

Kafiye Çelebi ise 2016 yılında 30 bin dolar verdiğini söylerken, "Dairem vardı burada satmıştım dairenin parasını verdim. Şu andaki kaybım benim 300 bin dolar" ifadesini kullandı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bence bu para kaptıran kişileri içeri almak lazım. Bunlar vatan haini.. ne düğü belirsiz sitelere para yatırıp sonra ağlıyorlar. Para kaçakcılığına zemin hazırlıyorlar. ayrıca bu kripto para yasal mı değil mi? Devletin buna açıklama yapması lazım. Yasal ise neden Türk bankalarında yok değilse burası yol geçen hanı mı?
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kerizler ne zaman adam olacaklar acaba
    Cevapla
  • turkim muslumanim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar doladiricilik oldu banker kasteli. kuyumcu. çiflik bank daha neler. hiç akliniz basinda deyilmi bu para sizde sermaye. kardesim. helal parayi harama karistirdiniz. ya hic ticaret bilmiyorsan alirsi 50tavuk 5horoz. çati kati teras bahcede yumurta topla sat bunu bilmiyorsan. gitt katilim bankasi wakif katilima koy akraban a ortak ol yazik bu kadar kaynagi siyonis kopekler elinizden aldi. sizde kolay para kazan caz deyip verin siz daha kimler katilacak gorcez. bitmez sizlerden sonra aglar siniz hukumet nerde polis nerde devlet nerde diye.
    Cevapla
  • Haydeeee... 2 yıl önce Şikayet Et
    ohhhh iyi olmuş la.....
    Cevapla
  • ÜLKÜCÜ 2 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın allah sizi daha beter etsin. Bedava ekmek yiyip 100 lira mı dolara çevirim Türk lirası hiç olsun. Param 100 e katlansinnn sonra efendim dolandirildik. Beter olun inşallah sizi dolandıran kimse az bile yapmış. Bedava ekmek yok dolarci efendiler. Sizler itibar hainisiniz sizler ülkenin parasını abd ye peşkeş çeken kırma vatan hainlerisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR