357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe attı! NASA'dan yardım bekliyor

Bundan tam 8 yıl önce, 7.500 Bitcoin içeren sabit diskini çöpe atan Birleşik Krallık sakinlerinden James Howells, 357 milyon dolarını bulmak için NASA'dan yardım istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2021 14:11 GÜNCELLEME 20.12.2021 14:11 EKONOMİ
357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe attı! NASA'dan yardım bekliyor
357 milyon dolarlık Bitcoin'i çöpe attı! NASA'dan yardım bekliyor

Birleşik Krallık'ta ikamet eden 35 yaşındaki Newport'lu BT uzmanı James Howells, 8 yıl önce 7.500 Bitcoin içeren cüzdanın anahtarlarının kayıtlı olduğu sabit diski çöp sahasına attı. Sabit diski bulmakta başarısız olan Howells, NASA'dan yardım istiyor.

Sabit disk çöp sahasına gittiği anda, kripto para biriminin maliyeti yaklaşık 665.000 dolar olacaktı. Şimdi ise BTC başına yaklaşık 47.000 dolarlık bir oranla, varlıkların yaklaşık 357.500.000 dolar olduğu tahmin ediliyor.

UZMANLARA GÖRE BİTCOİN'LER KURTARILABİLİR

Howells 8 yıl boyunca, sabit diski aramak için izin alma girişimlerinde başarısız oldu. Söz konusu çöp deposunun şu anda 1 metre derinlikte olduğu varsayılmakta ve çöplüğün bir futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirtiliyor. Howells'in sabit diski bulmasına yardım eden herkes yaklaşık 1.330.000 dolar alacak ve Britanyalılar miktarın %25'ini Covid Yardım Fonu'na bağışlamaya hazır.

Yılın başlarında, yerel yönetim çevresel kaygılara dayalı olarak çöplerin kazılmasını yasaklamıştı. Howells şimdi, 2003 yılında Dünya'ya düşen Columbia uzay mekiğinin sabit diskinden veri kurtarmayı başaran NASA uzmanlarından yardım istiyor. Uzmanlar, HDD fiziksel olarak zarar görmediği takdirde o diskten veri kurtarma olasılığının %80-90 olduğuna dikkat çekiyorlar.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Reming 2 yıl önce Şikayet Et
    Modern keriz silkeleme yöntemi. Aklı başında herkez şunu sormalı. Çok madah bişeyse satan niye para ile satıyor. Hayal verip gerçek para alıyor.
    Cevapla
  • Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    Blok zincir geleceğin teknolojisidir. Ödeme yöntemleri değişecek ve daha güvenli ve az maliyetli hale gelecek. Değiştiği zaman keşke ben de alsaymışım diyeceksiniz. Çünkü yasa dışı hiçbir şey yok. İnsanlar değişime kolay alışamazlar. Avalanche platformunun ceo su Prof. Dr. Emin Gün Sirer'i dinleyin anlarsınız. Adamlar nelerle uğraşıyor. Türkiye bu teknolojiye yatırım yapmalı.
    Cevapla
  • TOSUN 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir dünya olabilirmi tamamen sahtekarlık
    Cevapla
  • seytan-kralligi 2 yıl önce Şikayet Et
    hayali para seytanin cocuklari küreselci iblisler
    Cevapla
  • Ağa lâkaplı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyor ben yanındaydım yok öyle bir şey tamamen hayal ürünü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR