Azerbaycan'da enerji zirvesi! Bakan Dönmez Aliyev'le görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2021 19:09 GÜNCELLEME 21.12.2021 19:09 EKONOMİ
Azerbaycan'da enerji zirvesi! Bakan Dönmez Aliyev'le görüştü
Azerbaycan'da enerji zirvesi! Bakan Dönmez Aliyev'le görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre; Dönmez, Aliyev'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Aliyev de teşekkür ederek, Dönmez'den, Erdoğan'a selamlarını iletmesini istedi.

"HER ALANDA SÜREKLİLİK" VURGUSU

Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda sürekli geliştiği belirtilerek, enerji alanındaki iş birliğinin önceki yıllarda olduğu gibi devam etmesinden memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

"MÜZAKERE İÇİN İYİ BİR FIRSAT"

Azerbaycan ve Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü küresel enerji projelerinin önemine dikkat çekilen görüşmede, Dönmez'in ziyaretinin enerji alanındaki iş birliği perspektiflerinin müzakeresi için iyi bir fırsat olduğu vurgulandı.

Görüşmede, yarın Bakü'de düzenlenecek 1. Azerbaycan-Türkiye Enerji Forumu'nun iki ülke arasındaki enerji iş birliğini genişletmek, yeni yönler belirlemek ve spesifik projeleri tartışmak için yeni bir platform olduğu ifade edildi.

Bakan Dönmez, temasları kapsamında yarın 1. Azerbaycan-Türkiye Enerji Forumu'na katılacak. Dönmez'in bugünkü programında yer alan Sangaçal terminali ziyareti ise iptal edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR