BDDK'dan 26 kişi hakkında suç duyurusu

Son dakika: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa, Selçuk Heçer ve 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2021 14:45 GÜNCELLEME 28.12.2021 13:26 EKONOMİ
BDDK'dan 26 kişi hakkında suç duyurusu
BDDK'dan 26 kişi hakkında suç duyurusu

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'ndan yeni ekonomi modeli hakkında çeşitli yorumlarda bulunan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer'le ilgili adım geldi. Kurum, bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine zarar verebilecek hususlarda açıklama yaptığı belirtilen ekonomistler hakkında suç duyurusunda bulundu.

"ASILSIZ HABER YAYILAMAZ"
BDDK kaynaklarından aktarılan bilgiye göre suç duyurusu, "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan yapıldı.

SAYI 26'YA YÜKSELDİ

Daha önce 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyuran BDDK'nın son açıklamasıyla haklarında suç duyurusunda bulunulan kişi ve hsapların toplam sayısı 26'ya yükselmiş oldu.

Listede gazeteci ve ekonomistlerin yanı sıra iki eski Merkez Bankası başkanı bulunuyor.

BDDK'nın açıklamasına göre haklarında suç duyurusunda bulunulan isim ve hesaplar şu şekilde:

KUR KORUMALI TL MEVDUAT SİSTEMİYLE İLGİLİ KONUŞMUŞLARDI
Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer, geçtiğimiz günlerde, yeni olarak hayata geçirilen Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi hakkında açıklamalarda bulunmuşlardı. Özellikle Merkez Bankası Eski Başkanı ve İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın sözleri yankı uyandırmıştı. Ekonomi kökenli siyasetçiler, gazeteciler ve ekonomistler hakkında bu nedenle suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

YORUMLAR 147 TÜMÜ
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin tüm güvencelerine rağmen hala parasını döviz cinsinden türk bankalarında tutanlar paralarını TL'ye çevirmek için daha neyi bekliyor? Haşa devletimizin yıkılmasını mı? Bir seferberlik durumunda zaten her şeyimiz devletimizin emrinde olmayacak mı?
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Doların ineceği kesin olduğundan, görülecektir ki kur farkı hiç ödenmeyecektir. Zaten ülkenin yardıma muhtaç vatandaşlarını doyurmak ve asgari geçimini sağlamak Devletin yükümlülüğündedir ve hiç bir muhtaç ve garibanın parasının dolar sahiplerine verilmesi söz konusu değildir.
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    TL mevduat hesabının en önemli yanı parasal işlemlerin Türk lirası'na kaydırılması. Evet dövize endekslensin ancak hiç olmazsa Türkiye'nin iç pazarında TL ticarete hakim olsun.
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları AKP ile Türkiye'nin dünya ile ticaret yapan, hammaddeyi işleyerek katma değer yaratıp ürettiklerini dünya'ya satan bir ülke olduğunun farkında değiller.
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden üretim mi vardı? Var olan üretilmiş mallarda da kalite yoktu. Üretilen mallar kalite ve rekabet noksanlığından dünyaya satılamadığı gibi ham madde ve tarım ürünlerimiz işlenmeden azda olsa döviz girdisi sağlayabilmek için yok pahasına satılmak ihraç edilmek zorunda kalınıyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR