Ünlü uzman Mobius'tan altın ve enflasyon açıklaması: Yukarı gidecek deyip uyardı

Geçtiğimiz haftalarda 'Yatırımınızın yüzde 10'unu altın yapın' çağrısı yapan ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan enflasyon rakamlarına ilişkin korkutan açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2022 15:55 GÜNCELLEME 10.01.2022 16:07 EKONOMİ
Ünlü uzman Mobius'tan altın ve enflasyon açıklaması: Yukarı gidecek deyip uyardı
Ünlü uzman Mobius'tan altın ve enflasyon açıklaması: Yukarı gidecek deyip uyardı

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, enflasyon risklerinin yeteri kadar fiyatlanmadığını ve ABD tahvil getirilerinin daha da yükselebileceğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Mobius geçen yıl ABD'deki para arzının yüzde 30 arttığını, bu durumda enflasyonun yukarı gitmesinin beklenmesi gerektiğini belirtti. Getirilerin yükselmesiyle teknoloji şirketlerinin değerlerinin düşeceğini ifade eden Mobius, gelir sağlayan ve temettü veren şirketlerin pozitif ayrışacağını öngördü.

Altın yatırımı

Mobius; yazılım, donanım, tıbbi hizmetler ve bazı tüketici şirketlerinin hisseleriyle ilgilendiğini söyledi. Ülke bazında Hindistan ve Tayvan için iyimser bir pozisyonu olduğunu belirten Mobius, Türkiye ve Güney Afrika'da da yatırımları olduğunu ekledi.

ESKİ BAKAN DA UYARMIŞTI

ABD'de enflasyon tartışmaları devam ederken eski Hazine Bakanı Lawrence Summers enflasyonla ilgili yeni uyarılarda bulundu.

Summers, Bloomberg yayınında Fed'in şahin söylemi ve ABD tahvillerinde görülen satış dalgasından sonra bile para politikası yetkililerinin ve yatırımcıların enflasyonu düşürmek için gerekli unsurları yanlış değerlendirdiğini söyledi.

Tüm dünyada enflasyonlar aşırı yükseliyor

ALTIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Mobius, "Özsermaye karlılığı yüksek şirketlerin hisselerinin alınması gerekli. Para birimindeki devalüasyona karşı en iyi koruyacak şey hisselerdir. Altın da öneririm, belki portföyünüzün yüzde 10’nu altın olmalı ve eğer eviniz yoksa ev almanızı tavsiye ederim. Altın iyi performans sergilemeye devam edecek, kısa vadede kazanç beklemeyin. ABD’de enflasyon inanılmaz arttı ve bu da beklenen bir şeydi. Fed yüksek ihtimalle faizleri arttıracaktır, kısa vadeli olumsuz etki olacaktır" demişti.

ABD Merkez Bankası Fed

 

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • TC V 2 yıl önce Şikayet Et
    paramda yok pulumda yok borcum coook o da rabbime.
    Cevapla
  • ALLAHIN BİR KULU 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine EL ALTINDAN ÇAKTIRMADAN ALTINA VE DOLARA TEŞVİK VAR
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan tahvillerinin paraya ihtiyacı varmış
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın ve gümüşten başka para yoktur...yok dolar yok Euro yok TL leva artık derseniz...paralar zaten altına gore basılır
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    o 50 sene önceydi simdi kafalarina göre para basiyorlar abd ve avrupa bunu en iyi bilenlerdir.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    vallahi param da var borcum da yok şükür.. paramı tl de tutuyorum.. elimden gelen bu
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah parada var borcunda yok demişsin nedeni ülkeyi satmadığından bu durumdasın bası milliyetci arkadaşlar dolar için (dııııııııııtt) satarlar farkına varamazlar. Niyetinize göre ALLAH cc kaderinizi planlar. Bende senin durumundayım hiç yabancı para almadım 25 yıldır. Paramda var borcumda yok çok şükür neden neden çünkü ben ülkemi satmam aç kalırım satmam çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR