Konut kiraları yüzde 30 oranında yükseldi

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, kentteki kiralık ev fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 25-30 oranında yükseldiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2022 10:03 GÜNCELLEME 11.01.2022 15:00 EKONOMİ
Konut kiraları yüzde 30 oranında yükseldi
Konut kiraları yüzde 30 oranında yükseldi

Yaklaşık 2 yıl önce okulların yüz yüze eğitime ara vermesinin ardından öğrenciler evlerini boşaltmış, bu sebeple kentteki birçok konut uzun süre boş kalmıştı.

Geçen süre zarfında okulların yeniden yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte kira fiyatlarında artış yaşandığını söyleyen Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, "Pandeminin yavaşlaması ve okulların açılmasıyla beraber bir anda inanılmaz bir kiralık talep çılgınlığı oluştu. Hatta 7-10 günlük süre zarfında kiralık daire fiyatları ciddi bir artış gösterdi "dedi. Daha önce İzmit’te veya üniversiteye yakın bir yerde bir öğrencinin 1+1 veya deprem öncesi yapılan 2+1’lerde bin TL civarında ev bulabildiğini anlatan Hacıoğlu, "Şu anda bu rakam bin 700, 2 bin TL aralığına kadar çıktı" dedi.

Kiralık konut

"Kiralık konutlarda yüzde 25-30 civarında artış oldu"

Özellikle son bir yıl içerisinde çok agresif bir yapı oluştuğunu söyleyen Başkan Hacıoğlu, "Fiyatlar indi çıktı, tavan yaptı taban yaptı ama bu süreçten sonra ne olacağını izleyip göreceğiz. Fiyatlarda bina özellikleri de değişiklik gösterir. Site içerisinde yüzme havuzlu güvenlikli bir yer tercih edilirse 2+1’lerde 2 bin 500 TL’den aşağı ev bulmak mümkün değil. Ancak 2+1’li bir apartman dairesinde bin 500, 2 bin TL arasında fiyatlarda değişiklik gösterir. Özelikle 1+1 ev talebi çok fazla var, sadece öğrencilerle ilgili değil kamuda ve özel firmalarda üst düzey yöneticilik yapan kişilerin eşyalı ev talebi çok fazla. Bunun gibi 1+1, 1+0 konutlar 2 bin 500- 3 bin TL arasında değişiyor. Kocaeli genelinde yüzde 25-30 civarında kiralık konut fiyatları yükseldi. Kentsel dönüşüm nedeniyle de fiyatlar biraz etkilendi, kira talepleri de oldu. Özellikle İzmit merkezde kira artışı oldu" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    demire ve Hazır beton fiyatlarına bu kadar zam yapılırsa olacağı da bu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR