Joe Biden'dan enflasyon çıkışı: Küresel bir sorun!

ABD Başkanı Joe Biden, yüzde 7 ile ülkede son 40 yılın en yüksek enflasyonunun açıklanması sonrası, enflasyonun koronanın neden olduğu ekonomik çöküşü atlatırken, hemen her gelişmiş ülkede ortaya çıkan küresel bir sorun olduğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2022 22:02 GÜNCELLEME 12.01.2022 22:02 EKONOMİ
Joe Biden'dan enflasyon çıkışı: Küresel bir sorun!
Joe Biden'dan enflasyon çıkışı: Küresel bir sorun!

Biden, ABD'de bugün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

ABD Başkanı Biden, verilerin, benzin ve gıda fiyatlarının düşmesiyle geçen ay manşet enflasyonda "anlamlı" bir düşüş yaşandığını ve aynı zamanda fiyat artışlarını yavaşlatmada ilerleme kaydettiklerini gösterdiğini söyledi.

"KÜRESEL BİR SORUN"

Fiyat artışlarının hala çok yüksek olması ve ailelerin bütçelerini sıkması nedeniyle yapacak çok işlerinin bulunduğunu belirten Biden, "Enflasyon, salgının neden olduğu ekonomik çöküşü atlatırken, hemen her gelişmiş ülkede ortaya çıkan küresel bir sorun." ifadesini kullandı.

Joe Biden, ABD'nin en hızlı büyüyen ekonomilerden birine sahip olduğu için şanslı olduğunu kaydetti.

ABD'de aralık ayı enflasyon verileri bugün açıklandı. Yıllık enflasyon beklentilere paralel bir şekilde yüzde 7 ile Haziran 1982'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Çekirdek enflasyon ise yüzde 5.5 oldu.

Söz konusu veri Fed'in önümüzdeki faiz kararlarında etkili olacağı için sadece ABD'de değil küresel piyasalar tarafından merakla bekleniyordu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçler yapmış. ABD'de faizde düşük ama enflasyon faizden niye yüksek acaba.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Jerome Powell'in görev süresini sen uzattın seninde parmağın var enflasyon patlamasında çakal oğlu çakal.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar Coinlerde Milyarlarca dolar kaybediyor.Paralar buharlaşıyor sistemde. Devletimiz bütün dünyadaki bu coinlerdeki dönen paralara Devlet Garantisi ile talip olmalı.Türk Coin veya yeşil Enerji Coin Helal Coin hisse senedi çıkarmalı.çok kolay değişim olmalı.Garanti verilmeli Tether gibi Dolar fiyatına bağlanmalı veya Altına bağlanmalı.Dolar piyasada tedavülde dönmeyecek ve Dolar 1 TL'ye düşer.Bu paralarla Yeşil Enerjiye veya Organize Sanayilere veya ortak edilmeli. İnsanlar Kar payı almalı. 1 Trilyon usd(14 Trilyon TL)bir hacimden yatırımdan bahsediyorum.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dönemsellik kuralına aykırı. Sayın Bakanım, Kurlardan dehşet mükemmel vergi gelecek, 4 dönem geçicide.Bütçe açığı kapanacak. Kdv de gıda herşeyi %5 yapın. Diğerlerinde %10 yapın. sigara ve alkolde kdv ekleyin kdv açığını kapatırsınız. kdv iadesi Devlettin temellerini sarsıyor %10 yaparsanız sahte fat. önlersiniz. 3 trilyon vergi geliri için 100 fikrim var. Sermaye faiz kurumlar indirimini kaldırmaz iseniz 10 yıl sonra tahakkuk edecek verginiz olmayacak. Sgk teşvikleriniz dehşet verici boyutlarda Bakanım. Emekli Maaşının ancak %45 karşılanıyor. yazık. Herşeyi Devletten beklemeyin.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar coinlerde milyarlarca dolar kaybediyor.Paralar buharlaşıyor sistemde. Devletimiz bütün dünyadaki bu coinlerdeki dönen paralara Devlet Garantisi ile talip olmalı.Türk Coin veya yeşil Enerji Coin hisse senedi çıkarmalı.çok kolay değişim olmalı.Garanti verilmeli Tether gibi Dolar fiyatına bağlanmalı veya Altına bağlanmalı.Dolar piyasada tedavülde dönmeyecek ve Dolar 1 TL'ye düşer.Bu paralar Yeşil Enerjiye veya ortak edilmeli.1 Trilyon usd(14 Trilyon TL)bir hacimden yatırımdan bahsediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR