Türkiye'deki 280 milyar dolarlık gizli hazine için görüşmeler başladı

Türkiye'de 280 milyar dolarlık yani 5 bin ton yastıkaltı altın bulunduğu tahmin ediliyor. Türkiye, milyarlarda dolarlık bu değeri ekonomiye kazandırmak için harekete geçti. Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması için bakanlık ile görüştüklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2022 11:56 GÜNCELLEME 14.01.2022 14:22 EKONOMİ
Türkiye'deki 280 milyar dolarlık gizli hazine için görüşmeler başladı
Türkiye'deki 280 milyar dolarlık gizli hazine için görüşmeler başladı

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması için bir proje geliştirdiklerini ve bu konuda bakanlık ile toplantı yaptıklarını belirtti. Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık şu ifadeleri kullandı:

5 bin ton altın için harekete geçildi! Türkiye'den müthiş hamle, devreye giriyor5 bin ton altın için harekete geçildi! Türkiye'den müthiş hamle, devreye giriyor

İSTANBUL KUYUMCULAR ODASI HANGİ SİSTEMİ ÖNERDİ?

Türkiye’nin her yerinde kuyumcularımız var. İnsanlar altını güvenli liman olarak görüyor ve güvendiği kuyumcuya gidiyor. Burada bankaların fazla bir etkisi olmayacak. Banka bankacılığını yapsın kuyumcu kuyumculuğunu yapsın diyoruz. Hükümetimizden haber bekliyoruz. Bu altınlar daha evvel de toplanmak istendi ama bütün kuyumcular sisteme dahil olmadığı için verim alınamadı. 280 milyar dolar altından bahsediyoruz. Bu altınlar hurda olarak gelecek ve rafine olacak. Bu kuyumculara ucuz kredi olarak verilecek. Biz TMSF’ye ilettik Hazine ve Maliye Bakanı’mıza kadar gidecektir. Bizim isteğimiz tüm kuyumculara gelmesidir. 35 bin kuyumcunun sisteme dahil olacak diye bir garantisi yok. İsteyen yatırımcı kuyumcuya gidip bozduracak oradaki kuyumcunun hesabından düşecek.

Türkiye 5 ton yastık altı altın bulunuyor

KUYUMCULARIN TEPKİSİ NASIL?

Onlar da istiyor. Alınan hurda altınlar dediğimiz yeniden üretime girerek istihdama yarıyor tüm kuyumcularımız bunu destekliyor.
Yastık altındaki altınların değeri 280 milyar dolar

SAHTE ALTINLAR HAKKINDA

Ağustos ayında İKO Güvence Etiketi çıkardık. Bütün mağazalarımıza bunu söylüyoruz. Biz esnafımızla kuyumcular odamızla bir taahhütname imzalıyoruz. Siz ürününüzün arkasında duracaksınız ve bunu anında çözeceksiniz. Vatandaş sizden şikayette bulunduğunda bunu ilk siz çözeceksiniz. Ben bütün kuyumculara söylüyorum. İstanbul Kuyumcu Odasının bu projesine destek verin. Vatandaş İKO güvence etiketini görünce güveniyor.

YORUMLAR 154 TÜMÜ
  • Mihrali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet yirmi yıldır havlayan lari sandığa gömdü ama hala havlıyor lar,, Burada havlayan lara duyuyorum 2023 te yeniden Bir daha geliyoruz,, Bu kez sizleri barınaklara koyup oradaki köpekleri leri özgür yapacağız,, Sonunuz geliyor artık,,
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben size birşey söyleyim.1000 lira değil 10 bin tl olsun insanlar altınını bozmaz.hele şu güvenin olmadığı ortamda.450 tl 550 tl civarında altın dönüşü olur.bunu tecrübe söylüyor.
    Cevapla
  • Karalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet kamu kurumları özelleşti limanlar otoyollar satıldı yeraltı kaynakları bitti şimdi sıra yastıkaltınamı geldi
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Satĺdı diyelim parası ile neler yapıldı imf den kurtulduk zaten önce ondan kurtulmasaydık bu silahları yapamazdık okadar silah yaptık uçak yapılacak en azından olurmu olmazmı bilmiyorum uzaya gidelim hayali kuruyoruz keßke bunları bir chpli yapsaydı da bende ona oy verseydim
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    halk yastıkaltındakını vermez bosuna cırpınıslar bunlar kaçınılmaz son yakındır
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar,35 milyar euro,3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 TrilyonTL,piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer,Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz.200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji veya Rüzgar, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz,Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide. Rusya ya Elektrik üretmek içinde yılda 16 milyar dolarımız Kömür, Doğalgaz alımı için gitmez.
    Cevapla
  • Tatar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bunları yapabilmen için milletin kefen parasınamı kaldı bu ülke
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuyumcular odası başkanı haddini bilsin milletin altınından ona ne? Çok biliyorsa kuyumculardaki altınları versinler devlete kendileri başka iş yapsın. Vitrinde duran altın iş mi yapıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR