Elektrikli tarım robotu yakıt maliyetini 40 kat düşürecek

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, "Konvansiyonel tarıma nazaran yakıt maliyetini 40 kat düşüren elektrikli tarım robotunun prototip üretimini gerçekleştirdik" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2022 13:04 GÜNCELLEME 17.01.2022 14:05 EKONOMİ
Elektrikli tarım robotu yakıt maliyetini 40 kat düşürecek
Elektrikli tarım robotu yakıt maliyetini 40 kat düşürecek

2022’de pandeminin etkisinin azalması ile Türkiye’nin yatırımda çok cazip bir duruma geleceğini kaydeden Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “Biz de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Konvansiyonel tarıma nazaran yakıt maliyetini 40 kat düşüren elektrikli tarım robotunun prototip üretimini gerçekleştirdik. Bu tarım robotunun çok ciddi bir pazar payına erişeceğini öngörüyoruz. Öncelikli hedef satış pazarımız İtalya, Slovenya ve Fransa olacak. Orta vadede tüm Avrupa'ya üretim yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Gayrimenkul, teknoloji, turizm ve sigorta sektörlerinde yurt içi ve yurt dışı yatırımları bulunan Peker Holding, 2020 ve 2021’i yatırımlarla tamamladı. Türkiye’nin, bu seneden itibaren yatırım açısından çok cazip bir duruma geleceğini kaydeden Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “Salgın sonrasında üretim altyapımızın da etkisiyle özellikle AB pazarı için global üretimdeki payımızı ciddi oranda artırma fırsatına sahip olacağımıza inanıyoruz." dedi. Bu potansiyel sebebiyle holding olarak yatırımları sürdürdüklerini kaydeden Peker, “Konvansiyonel tarıma nazaran yakıt maliyetini 40 kat düşüren elektrikli tarım robotunun prototip üretimini gerçekleştirdik. Bu tarım robotunun çok ciddi bir pazar payına erişeceğini öngörüyoruz. Öncelikli hedef satış pazarımız İtalya, Slovenya ve Fransa olacak. Orta vadede tüm Avrupa'ya üretim yapmayı planlıyoruz.” dedi. Bu doğrultuda, yatırımı da Slovenya'da yaptıklarını kaydeden Peker, “Seri üretimin gerçekleşeceği fabrikanın arazisini ve inşaat iznini 2021 yılı içerisinde aldık. 2022'nin ilk çeyreği sona ermeden fabrikanın inşaatına da başlamayı planlıyoruz. Orta vadede tüm Avrupa'ya üretim yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Turizm alanında da, özel jet ve charter yat kiralama hizmeti verdiklerini kaydeden Peker, “Salgın nedeniyle bu hizmetlere olan talep çok arttı. Salgın sonrasında hizmet alan tarafın alışkanlığının devam etmesiyle bu sektörde büyümeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

DÜSSELDORF’TA 432 ODALI OTELİ İLK ÇEYREK BİTMEDEN AÇACAĞIZ

Hasan Peker, holding olarak Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İngiltere, İspanya ve Slovenya'da yatırımlarının bulunduğunu hatırlattı. Peker, Almanya'da devam eden birkaç yatırımlarının olduğunu anımsatarak, "Bunların en büyüğü Düsseldorf'ta tamamlamak üzere olduğumuz Northgate projesi. 431 odalı bir otel ve 2 bin metrekarelik bir ofisten oluşan bu projemiz 2022'nin ilk çeyreğinde işletmeye açılacak. İngiltere'de Portslade projemizi de yine 2022'nin ilk çeyreğinde teslim edeceğiz. Finchley ve Great Missenden projelerimizde ise satışlarımız tamamlanmak üzere. Gayrimenkul alanında önümüzdeki yıl ve yıllar için hem Türkiye'de, hem de operasyonlarımızın devam ettiği diğer ülkelerde planladığımız yeni projelerimiz mevcut. Yine sigorta faaliyetlerimize de aynı titizlikle devam edeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR