Bolu’da hamsi fiyatları 50 liraya kadar çıktı

Bolu’da, balık tezgahlarındaki hamsi fiyatları denizlerdeki şiddetli fırtına sebebiyle 50 liraya kadar çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2022 14:11 GÜNCELLEME 17.01.2022 14:12 EKONOMİ
Bolu’da hamsi fiyatları 50 liraya kadar çıktı
Bolu’da hamsi fiyatları 50 liraya kadar çıktı

Ülke genelinde geçtiğimiz hafta itibariyle etkili olan kar yağışı ve şiddetli rüzgarlar balık fiyatlarını etkiledi. Vatandaşların balık tezgahlarında yoğun olarak ilgi gösterdiği hamsinin fiyatı balıkçıların denize açılamaması ve hamsinin Gürcistan’a gitmesi sebebiyle 50 liraya kadar çıktı. Bazı vatandaşlar fiyatına rağmen hamsiden vazgeçmezken, fiyatı yüksek görenler ise diğer balık türlerini almayı tercih etti.

İhsaniye Mahallesinde kurulan halk pazarında uzun yıllardır balıkçılık yapan Emre Yıldız, “Hamsinin azlığı kış şartlarından dolayı. Havalar da çok sert. 2 haftadır çok büyük fırtınalar var denizde. Bir de hamsi Gürcistan ve Rusya’ya gitti. Geri dönmesini bekliyoruz. Fiyatlar şuan 40-50 arasında değişiyor. Çok randıman yok. 50 liraya da rağbet gösteriyorlar ama imkanı olanlar alıyor. İmkanı olmayanlar bakıp gidiyor. Geçtiğimiz sezonlarda da böyle oluyordu. 1-2 hafta kayboluyordu. Ama 1 aydır yok. İnşallah gelecek. Bütün umudumuz ondan yana” dedi.

Tezgahlarda yoğun olarak istavrit olduğunu belirten Yıldız, “Şu anda istavrit var. Tezgahtan istavrit eksik olmuyor ama o da bu aralar yükselmeye başladı. 20 liradan satıyorduk, 30 liraya kadar yükseldi. O da düşer diye umut ediyoruz. Havalar düzelince 20 liraya kadar gerileyecektir” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    20 tl'den fazla vermem. yemezsek ölmeyiz.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sizin gibilere iman nasip etsin nasil varliklarsiniz
    Cevapla
  • Bolulu vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar tekel istedikleri gibi fiyatları beliryebiliyorlar.
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    anlamadigim sey avrupa da bir don balik alirim yada kendimis korur bu halk niye tr yapmaz baktin fiat cok mu ickti iki hafta baska sey al cok olur mazaret var az olur yine cikar cok balik fiatlarini gørdugum zaman iyiki tr yasamiyorum diyorum sanki kuzu satiyorlar o paraya asla yemem don balik al satan yer var ise yada kendin tut o kadar denizi olan yer var cok insan direk satar zaten yazin sokak da balik mi satilir asla yemem yazin
    Cevapla
  • Hanzala 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemde balık 50 Tl et 100 Tl bakliyatı hiç sorma ondan sonra çocuklara et yedir balık yedir nasıl yedirsin 4200 tl maaş alan bir baba et yemeyen balık yemeyen bakliyat yemeyen bir çocuk bilim üretebilirmi üretmez matematik fizik üretmez.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Et balık fazla değil kardeş maaş az.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR