Borsa İstanbul düşüşe geçti

Fed'in çarşamba günkü faiz kararı ve yapılacak açıklamalar öncesi risk iştahı küresel çapta azalırken ABD ile Rusya arasındaki gerilim nedeniyle artan satış baskısı Borsa İstanbul'a da yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2022 17:05 GÜNCELLEME 24.01.2022 17:19 EKONOMİ
Borsa İstanbul düşüşe geçti
Borsa İstanbul düşüşe geçti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 4 düşüşle 1930 puanın altına gerilerken Rusya ile ABD arasında artan gerilim küresel pay piyasalarında satış baskısını artırıyor.

ABD'de güne pozitif başlayan vadeliler kırmızıya dönerken, Rus borsası da yüzde 6 düşüşle Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Güne sınırlı bir düşüşle başlayan Borsa İstanbul'da da, küresel piyasalarda ABD - Rusya arasında Ukrayna kaynaklı tansiyon nedeniyle satışlar hızlandı. Günün ilk yarısında yüzde 1'lik yaşayan BIST 100 endeksinde satışlar öğleden sonra yoğunlaştı.

Borsa İstanbul'da en fazla kayıp yaşanan sektörler yüzde 4'ten fazla düşüşle metal, sanayi, holding, ve ulaştırma oldu.

Analistler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli bir duruş sergilediğine de dikkat çekiyor.

YORUMLAR 4
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim borsa herşeyden etkileniyor arkadaş bu kadarmı şirketlerimizin gücü anında borsa yerlerede ufak yatırımcıyı bitirdiniz sıra büyük yatırımcılarda sanırım buna bir çözüm bulunmalı. Yatırımcı sayısını artıracak önlem paketleri açıklayın borsanın güçlü olması ekonominin güçlü olması demektir her alınan hisse firmalara kaynak sağlar
    Cevapla
  • Birkul 2 yıl önce Şikayet Et
    Borsaya girek dedik borsa çöktü bu nasıl iş anlamadım
    Cevapla
  • klas 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl borsa yaaa... bu kadar organize şekilde borsa düşüyorsa bence aracı kurumlar ortak hareket ediyordur. Borsaya hiç güven kalmadı. bir kağıt yükseliyor sonra yüzde 200 geri düşüyor.
    Cevapla
  • Kêmal Baytar 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hırsızlar sokaktaydı. Şimdi şirketlerde. Bunların yüzünden borsaya güven kalmadı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR