Putin'den kripto para açıklaması: Avantajlarımız var

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Kripto para madenciliği konusunda rekabet avantajlarımız var" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2022 17:57 GÜNCELLEME 27.01.2022 09:49 EKONOMİ
Putin'den kripto para açıklaması: Avantajlarımız var
Putin'den kripto para açıklaması: Avantajlarımız var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankasının kripto paralar konusunda ilerlemeyi engellemediğini belirterek, "Kripto para madenciliği konusunda rekabet avantajlarımız var." dedi.

Putin, hükümet yetkilileriyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, ülkede son dönemde gündemde olan kripto paralar ve kripto madenciliğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Zuckerberg'in sabitkoin projesi satışa çıkıyorZuckerberg'in sabitkoin projesi satışa çıkıyor

 Tayland kripto kârlarını vergilendirecek Tayland kripto kârlarını vergilendirecek

IMF'den El Salvador'a 'Bitcoin' uyarısıIMF'den El Salvador'a "Bitcoin" uyarısı

Kripto paralar konusunda gündemde olan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Putin, "Rusya Merkez Bankası kripto paraların regüle edilmesiyle ilgileniyor, bu konudaki teknik ilerlemeyi engellemez ve bu faaliyet alanında en son teknolojileri uygulamak için gerekli önlemleri alır." diye konuştu.

Rusya Merkez Bankasının, kripto paralar konusunda çeşitli tehlikeler gördüğünü belirten Putin, "Ancak elbette elektrik fazlamız ve iyi eğitimli personel bakımından kripto para madenciliği konusunda da rekabet avantajlarımız var." dedi.

Putin, Rus hükümeti ile Rusya Merkez Bankasına kripto para teknolojileri konusunda ortak bir görüşe varıp raporlanması talimatı verdi.

Rusya Merkez Bankası, 20 Ocak'ta yayımladığı raporda, Rus ekonomisinin olumsuz yönde etkilendiği gerekçesiyle kripto para birimlerinin ticaretinin ve madenciliğinin yasaklanmasını önermişti.

Rusya Maliye Bakanlığı Mali Politikalar Müdürü İvan Çebeskov, dün yaptığı açıklamada, ülkede kripto paraların yasaklanmasını desteklemediklerini belirterek, "Kripto paraların yasaklanması değil, regüle edilmeleri gerekiyor." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • MUHAMMET R ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden madencilik yapanlar herkesin gözünde şüpheli kişiydi.Eşim de beni bu yüzden boşanma davası dilekçesinde "kumarbaz" diye suçlamıştı.Ben o zaman ona bir tane Btc hediye etmiştim.(daha öncesinde 1 veya 1.5 BTC bozdurup 7000 tl ye hurda bir taunus alabilmiştim)Kumarbaz olmadığımı ispat edebilmek adına eşiminde kripto hesabı var deyip ekran görüntüsünü mahkemeye sundum.Zaten 2-3 sayfalık iftira dilekçesiydi.Dilekçedeki tek doğru"Annesine para gönderiyor"yazmış.Avukat yalan yazarak beni kurtardı.Gerçi madencilik cihazlarını şimdi de polis yakalayıp işlem yapıyor.Pek bişey değişmedi.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya iyi der ise bak neler olur butun dunya yasak yada usa yasak der saldiri olu rusya niye digital para iyi degil hele bu zaman da kendi parasi var iken kesin seytanlik pesinde zaten saldiri ile ele gecirme imkani var yada usa sifreleri kirmis o sistem var bence gaz verip fiatlari cikarip satacak rusya elinde var ise yoksa niye iyi desin kensi parasi var iken
    Cevapla
  • Akıncı. 2 yıl önce Şikayet Et
    la budin Türkiyeye yanlış yaparsan seni kara gömerim uşağum
    Cevapla
  • Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    34 askerimizi öldürdü gomsene
    Cevapla
  • MUHAMMET R ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Önceden madencilik yapıyordum.Zorlaştı.Bulutta devam edeyim dedim.Bulut firmaları araştırırken Rus firması Storehash'ta karar kıldım çünkü bir S19 aldıktan sonra kazım süresi sınırsızdı.Fakat kayıplara karıştılar.Şimdiye kadar en az 2 BTC olmalıydı cüzdanda.Genesismining sağlam firma.Bulut düşünenlere tavsiye ederim.Başta maliyeti kurtarmaz görünür fakat iyi kar bırakır.O zaman sözleşmesi iki yıldı.Şimdi bilmiyorum.Eski madenciyim.Cüzdanımda 18 btc olduğu dönemleri bilirim.Şimdi uçuk para.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    hocam instagram adresini yazarmisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR