ASKON Başkanı Orhan Aydın’dan enflasyon açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklanan 2022 yılı enflasyon tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2022 14:04 GÜNCELLEME 27.01.2022 14:04 EKONOMİ
ASKON Başkanı Orhan Aydın’dan enflasyon açıklaması
ASKON Başkanı Orhan Aydın’dan enflasyon açıklaması

Başkan Aydın; güven ve öngörülebilirlik ortamının ekonomiler için olmazsa olmaz olduğunu belirterek, Türkiye’nin üretkenlik ve ekonomik performansı ile tüm olumsuzluklara rağmen güven verdiğini, öngörülebilirlik sorununu çözmesi ile de enflasyonda hedeflenen başarıyı yakalayabileceğini belirtti. 

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti:

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından 2022 yılı enflasyon tahmini yüzde 23,2 olarak öngörülmüştür. Şunu unutmayalım ki, sağlıklı ekonomiler için güven ortamı ve öngörülebilirlik iki olmazsa olmaz nedendir. Türkiye, üretkenliği ve ekonomik performansı ile küresel ticarette güvenli bir liman olduğunu ortaya koymuştur. İhracat rakamlarımız, sanayi kapasite oranlarımız, yeni sanayi alanlarının oluşturulmasına ilişkin gelen talepler, ekonomimizin güçlü ve güven veren bir yapıda olduğunu göstermektedir.

2022 YILINDA ENFLASYONLA ÇETİN BİR MÜCADELE İÇİNDE OLACAĞIZ!

Ne var ki, ülkemizin enerjide dışa bağımlı olması ve kurdaki oynaklık beraberinde enflasyonu da tetiklemektedir. Emtia fiyatları dünya genelinde yüksek seyrini sürdürüyor. Enerji, hizmet, gıda gibi sektörlerde de ciddi fiyat artışları gözlemlenmektedir. Yeni ekonomi modeli ile Türk lirasının dolarizasyon karşısında korunmasıyla öngörülebilirlik ortamının sağlanabileceği görüşü içerisindeyiz. Tabi bunun için de enflasyonla mücadelede bu konunun ne kadar önemli olduğunu bilerek liralaşmayı önceleyen adımları atmalı ve yastık altında tutulan altın gibi değerleri finansal sisteme dahil edecek argümanları hayata geçirmeliyiz. 2022 yılı enflasyonla çetin bir mücadele içinde olacağımız bir yıl olacaktır. Nihayetinde güven ortamının yanında öngörülebilirlik ortamı da sağlandığında önümüzdeki yıl itibarı ile enflasyonda tek haneli rakamları göreceğimizden hiç şüphemiz yoktur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR