Kamu işçisine ilave zam! Yeni maaşlar belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçisine yüzde 2,5 ek zam yapılacağı müjdesini vermişti. Milyonlarca kamu çalışanının merak ettiği ne kadar maaş alacağı belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2022 18:13 GÜNCELLEME 27.01.2022 18:14 EKONOMİ
Kamu işçisine ilave zam! Yeni maaşlar belli oldu
Kamu işçisine ilave zam! Yeni maaşlar belli oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçisine yüzde 2,5 ek zam yapılacağı müjdesini vermişti.  "İşçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış yapıyoruz" dedi.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara yeni zam müjdesi!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara yeni zam müjdesi!


Erdoğan, düzenlemenin kısa süre içinde hayata geçirileceğini söyledi.

CANLI YAYINDA YENİ MAAŞLARI AÇIKLADI

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı: "Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeden dolayı bir zam almaktaydılar. Toplu sözleşmeler gerçekleşti 2022’nin 1’inci 6 ayı için yüzde 2.5 zam artı enflasyon farkı yansıtılacaktı.

5 BİN 558 LİRAYA YÜKSELDİ

4 bin 588 lira 47 kuruş bir iyileştirme almışlardı. Yüzde 27’lik zammı da aldılar ve maaşları 5 bin 423 liraya yükseldi. Yüzde 2.5’lik zammı da kamu işçileri talep etti. Böylelikle kamu işçilerinin maaşı yüzde 2.5 zammı kendilerine verilerek 5 bin 558 lira 86 kuruşa gelmiş oldu.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR DA ZAMDAN YARARLANACAK

Kamu işçileri yani kamuda sözleşmeli çalışanlar bu zamdan yararlanacaklar. Sivil toplum kuruluşları ve emekli dernekleri SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılmasını talep ediyor.

BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçisine yüzde 2,5 ek zam yapılacağı müjdesini vermişti.

YORUMLAR 102 TÜMÜ
  • Bandırmalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamu çalışanına diye bir kelime kullanmayın lütfen. Kamuda çalışan memura deyin. Özel Hükme Tabi Personel diye bir şey çıkardılar, Kamudan maaşını alıyorsun fakat memurun hiç bir hakkından faydalanamıyorsun ve memurun aldığı maaşın yarı maaşını alıyorsun. Üstelik sorgusuz ve tazminatsız işten çıkarma maddesi var. Adalet istiyoruz.
    Cevapla
  • Seda 2 yıl önce Şikayet Et
    Yan maaşınını alıyorsunuz ,çünkü yan gelerek çalışıyorsunuz
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ssk emeklisinin suçu ne çokmu maaş alıyorlar ki veyilen zam eşit yansıtılmadı
    Cevapla
  • rizeli 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç boşuna kıvırmasın hükümet işçi ve memur emeklileri enflasyona ezdirilmiştir. asgari ücret patronun cebinden çıkacak ya bol keseden %50 ver ama emekli maaşına gelince %25 , bakın sayın yetkililer enflasyona gerçekten ezdirilmediğini halk hissederse kim ne derse desin hükümet destek bulur. ama eğer şimdiki gibi enflasyona net bir şekilde ezilirse kim ne derse desin destek azalır bizden söylemesi. emeklilere verilen zam ocak ayı bitmeden erimiştir.
    Cevapla
  • yasin durdu 2 yıl önce Şikayet Et
    dostum %50 zam yıllık yapıldı. emekliler 6 ay da bir alıyor. 6 ay sonra bi %20 daha alırsa totalde %50 nin üstüne zam alacak. kavramları karıştırmadan yorum yapmalısınız.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    memurların maaşı asgari ücret seviyesine işçilerin ise maaşı memurun 2 katına çıktı....
    Cevapla
  • Cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamdan önce En düşük memur maaşı 6429 lira oldu. Gözüne dizine dursun. Dua etki 90 lı yıllarda ki memurlar gibi sokakta limon satmıyorsun.
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    çok zam yapmışsınız yarısını geri alın 5500 tl geçim olur mu eyyyy sendika gözün kör olsun geber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR